Hereford Succes:: 21 danske dyr er ankommet til Polen

Det er en yderst tilfreds dansk herefordforening, som har sendt 8 tyre og 13 kvier til Polen. Landet har selv kontaktet Danmark fordi de ville importere genetisk materiale af høj kvalitet til den polske herefordavl.

Tre danske herefordtyre på plads i nye omgivelser på Bednarki Farm i Polen. Pollede kvier hos Moeskær Polled Hereford.

Det er med stor glæde, at dansk herfordavl for nylig kunne sende 21 hereford-dyr mod Polen.

- Dansk Hereford hører i dag til i toppen af den internationale herefordavl. Det har betydet eksport til flere lande i Europa. Det skyldes dygtige og progressive herefordavlere og en høj sundhedsstatus på dyrene, fortæller Knud Erichsen, som er formand i herefordforeningen.

Knud Erichsen blev kontaktet i juni ad den polske herefordavler Michal Bichniewicz, der gerne ville købe avlstyre og kvier i Danmark.

Det blev fulgt op med et besøg, hvor Michal Bichniewicz fik lejlighed til at besøge danske herefordavlere.

- Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl og at etablere permanent kontakt med danske herefordavlere med henblik på yderligere import og samarbejde, siger Michal Bichniewicz.

I alt blev 8 tyre og 13 kvier sendt mod Polen.

- Tre tyre og alle kvier er købt til min herefordbesætning på Bednarki Farm. De resterende fem tyre er købt af to andre herefordavlere, forklarer Michal Bichniewicz og tilføjer, at transporten til Polen gik perfekt, og at alle hereforddyrene er ankommet i fin form.

Bednarki Farm ligger nær Ostróda i den nordøstlige del af Polen.

- Dette er en meget naturmæssig uberørt region med masser af søer og skove. Gården har 190 hektar græsareal, og et tilstødende skovareal hvor herefordkvæget går ude hele året.  I fremtiden planlægger jeg at sælge økologisk herefordkød direkte til forbrugerne via internettet i Polen, men i øjeblikket er det kun en idé, siger Michal Bichniewicz.

Blandt de besøgte herefordavlere var Henrik Andersen, Moeskær Polled Hereford, der hører til blandt Danmarks førende besætninger. Besøget resulterede i, at Moeskær Polled Hereford solgte 11 kvier og 8 tyre. Den sidste tyr og kvie blev købt hos Skibstedgaard Polled Hereford.

teba

Læs også