Slagtekalveproducenter: Regeringens landbrugsoplæg trækker tæppet væk under os

- Vi mener ikke, at det giver mening, hvis danske spædekalve skal eksporteres, opfedes i udlandet, og så importeres til de danske kølediske igen, siger Rasmus Alstrup, formand for Danske Slagtekalveproducenter.

- Lad os beholde produktionen i Danmark og være med til at skabe vækst og arbejdspladser i landdistrikterne og sikre de danske forbrugere dansk kalvekød, hvor man har fuld sporbarhed, høj dyrevelfærd og lavt antibiotikaforbrug, lyder opfordringen fra Rasmus Alstrup, formand for Danske Slagtekalveproducenter.

Danske Slagtekalveproducenter havde med baggrund i regeringens oplæg onsdag foretræde for Miljø-og Fødevareudvalget. Organisationen er dybt bekymrede for fremtiden, hvis regeringens oplæg bliver en realitet.

Foreningen vurderer, at det kan betyde, at en del producenter bliver tvunget til at stoppe på grund af økonomiske problemer.

- Vi mener ikke, at det giver mening, hvis danske spædekalve skal eksporteres, opfedes i udlandet, og så importeres til de danske kølediske igen. Lad os beholde produktionen i Danmark og være med til at skabe vækst og arbejdspladser i landdistrikterne og sikre de danske forbrugere dansk kalvekød, hvor man har fuld sporbarhed, høj dyrevelfærd og lavt antibiotikaforbrug, siger Rasmus Alstrup, formand for foreningen.

- Regeringsoplægget betyder, at især slagtekalveproducenterne kommer til at betale for den grønne omstilling. Det er ikke fair. Og det får store konsekvenser for arbejdspladser og indtjening i landdistrikterne, siger Søren Thomsen, bestyrelsesmedlem.

Stort økonomisk tab

Ifølge en pressemeddelelse fra Danske Slagtekalveproducenter havde både Erling Bonnesen (V) og Rene Christensen (DF) stor forståelse for slagtekalveproducenternes udfordringer og vil tage det med videre i forhandlingerne.

- En typisk slagtekalveproducent med cirka 500 producerede kalve står til at miste 300.000 kroner pr. år direkte på bundlinjen, hvis regeringens oplæg gennemføres. Slagtekalveproducenterne bliver særligt hårdt ramt af den udjævning af hektarstøtten, som der foreslås. Samtidig med at der ikke er nogen af de foreslåede grønne ordninger, der er relevante for slagtekalveproducenter, påpeger Danske Slagtekalveproducenter.

 

Læs også