LDM: Illoyalt overfor erhvervet kun at gå efter 10 øre

Landforeningen af Danske Mælkeproducenter langer ud efter Arla i forbindelse med en udtalelse om, at mælken kun skal stige med 10 øre indtil 2030.

- Lige nu kan man ikke sige, hvad eksempelvis en liter mælk vil komme til at koste, for det ændrer sig hele tiden. Vi kender så nogenlunde omkostningstrykket frem til 2030, og hvis du spørger lige nu, så ligner det en ekstrapris på 10 øre per liter mælk eller deromkring.

Sådan lød et citat fra den administrerende direktør i Arla, Peder Tuborgh i Landbrugsavisen 

Varerne vil stige hvis klimaet skal tilgodeses. Men hvor meget?

Den debat deltog    for næsten 14 dage siden, hvor Landbrugsavisens journalist blandt andet stillede spørgsmålet:
Hvis man tager en liter mælk, hvad skal man så regne med, at den kommer til at koste?
Og Peder Tuborgh svarede:

Det må jo være det resultat Arla Foods kommer frem til via sin regnemaskine. LDM har svært – meget svært ved at genkende tallet. Alene Klimarådets anbefaling om en ensartet CO2-afgift på 1.200-1.500 kr. pr ton vil fordyre mælken med 40-50 øre hos landmanden, hvis det skulle blive vedtaget.
Hvor mener mejeridirektøren, at de penge skal komme fra? LDM har kun eet svar, fra mælkeprisen ellers lukker dansk mælkeproduktion.
Der er mange klima-bolde i luften for øjeblikket og nogle af dem vil falde til jorden, andre vil blive grebet, men en udmelding om, at det kan betales med 10 øre, - den tror LDM ikke på, og det er nærmest illoyalt overfor erhvervet at udbrede, at klimatilpasning af mælk næsten kan gøres gratis.


Læs også