Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk
Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

- Det er en stor udfordring at producere naturens mest komplette fødevare, konstaterede Stig Purup, da han fortalte om arbejdet med at fremstille mælk – og ikke blot proteindrik – i et laboratorium.
Siden 2014 har Silicon Valley-firmaet »Perfect Day« arbejdet på en ko-fri mælk dyrket i et laboratorium, fortalte seniorforsker ved Aarhus Universitet, Stig Purup, på årets kvægkongres i Herning.
Mens mælken, der er produceret på gærceller, endnu ikke er nået ud til forbrugerne, har firmaet vist, at der sandsynligvis er et stort marked for produktet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her