bannerPos

Sundhedsbesøg fra Irland

Seges havde forleden besøg fra Irland. Her blev der sat fokus på dansk sygdoms-overvågning, sanerings-programmer og samarbejde mellem landmand, erhverv og myndigheder, skriver Seges i deres KvægNyt.

Mælkeproducent Erling Bonde, Skjern, forklarede den irske mælkekvalitetsmanager Ailish Moriarty, hvordan det er lykkedes ham at sanere besætningen fri for Salmonella Dublin og paratuberkulose.

- I Irland vaccinerer vi for salmonella og mange andre sygdomme. Men det er jo som at stikke hovedet i busken. I Danmark ser I problemet i øjnene og tager fat i det, fortalte hun og påpegede samtidig, at en alvorlig udfordring i Irland er, at dyrlægerne tjener penge på medicin og vacciner.

Før besøget hos Erling Bonde havde hun været omkring Seges i Aarhus og fået en grundig introduktion til det danske overvågningsprogram – det vil sige hvordan vi blandt andet arbejder med tankmælksovervågning, slagteblodprøver, undersøgelse af slagtedyr med mere. Hun fik indsigt i saneringsprogrammerne for Salmonella Dublin og paratuberkulose.

- Det er meget spændende at besøge Danmark og få viden med hjem om jeres måde at gøre tingene på. Dansk kvægbrug betragtes jo som ledende i verden indenfor sundhed, sygdoms-overvågning og sygdomssanering, forklarede Ailish Moriarty.

Stormøde om salmonella

LVK Kvægdyrlægerne inviterer alle interesserede til stormøde om emnet salmonella. Der vil være fokus på salmonellabakterien, smittebeskyttelse, sanering, samt introduktion og erfaring med test af gødning med PCR for at finde aktive smitteudskillerne og vurdere miljøsmitten.

Møderne afholdes følgende steder: 18. november på Agerskov.  

19. november på Næsbjerghus i Varde og den 27. november i LVK Huset Hobro.

Møderne begynder klokken 19 og er åbne for alle.

Reducer dit klimaaftryk og tjen penge

Hør og se, hvordan du kan komme til at reducere dit klimaaftryk og tjene flere penge på dine krydsningskalve hos slagtekalveproducent Lars Thinggaard Larsen ved Randers tirsdag den 19. november klokken 11-15.30.

Her præsenterer Seges og en række partnere den nyeste viden og grej til at måle foderoptag og klimaaftryk. Målinger som gør, at vi – med den nyeste avlsteknologi – kan vælge de kødkvægstyre, der giver de mest bæredygtige kalve. Kalve, der udleder mindst muligt metan, har en højere fodereffektivitet og omsætter foderet til lækre bøffer med stor fedtmarmorering.

Man kommer på rundtur til en række stande i Lars Thinggaards stald, hvor man får præsenteret, hvordan arbejdet med at udvikle de mest bæredygtige kalve foregår, blandt andet Allflex, Simherd, VikingDanmark og Danish Crown, opæyser Seges i KvægNyt.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next