bannerPos

Sundhedsbesøg fra Irland

07-11-2019 16:30

Seges havde forleden besøg fra Irland. Her blev der sat fokus på dansk sygdoms-overvågning, sanerings-programmer og samarbejde mellem landmand, erhverv og myndigheder, skriver Seges i deres KvægNyt.

Mælkeproducent Erling Bonde, Skjern, forklarede den irske mælkekvalitetsmanager Ailish Moriarty, hvordan det er lykkedes ham at sanere besætningen fri for Salmonella Dublin og paratuberkulose.

- I Irland vaccinerer vi for salmonella og mange andre sygdomme. Men det er jo som at stikke hovedet i busken. I Danmark ser I problemet i øjnene og tager fat i det, fortalte hun og påpegede samtidig, at en alvorlig udfordring i Irland er, at dyrlægerne tjener penge på medicin og vacciner.

Før besøget hos Erling Bonde havde hun været omkring Seges i Aarhus og fået en grundig introduktion til det danske overvågningsprogram – det vil sige hvordan vi blandt andet arbejder med tankmælksovervågning, slagteblodprøver, undersøgelse af slagtedyr med mere. Hun fik indsigt i saneringsprogrammerne for Salmonella Dublin og paratuberkulose.

- Det er meget spændende at besøge Danmark og få viden med hjem om jeres måde at gøre tingene på. Dansk kvægbrug betragtes jo som ledende i verden indenfor sundhed, sygdoms-overvågning og sygdomssanering, forklarede Ailish Moriarty.

Stormøde om salmonella

LVK Kvægdyrlægerne inviterer alle interesserede til stormøde om emnet salmonella. Der vil være fokus på salmonellabakterien, smittebeskyttelse, sanering, samt introduktion og erfaring med test af gødning med PCR for at finde aktive smitteudskillerne og vurdere miljøsmitten.

Møderne afholdes følgende steder: 18. november på Agerskov.  

19. november på Næsbjerghus i Varde og den 27. november i LVK Huset Hobro.

Møderne begynder klokken 19 og er åbne for alle.

Reducer dit klimaaftryk og tjen penge

Hør og se, hvordan du kan komme til at reducere dit klimaaftryk og tjene flere penge på dine krydsningskalve hos slagtekalveproducent Lars Thinggaard Larsen ved Randers tirsdag den 19. november klokken 11-15.30.

Her præsenterer Seges og en række partnere den nyeste viden og grej til at måle foderoptag og klimaaftryk. Målinger som gør, at vi – med den nyeste avlsteknologi – kan vælge de kødkvægstyre, der giver de mest bæredygtige kalve. Kalve, der udleder mindst muligt metan, har en højere fodereffektivitet og omsætter foderet til lækre bøffer med stor fedtmarmorering.

Man kommer på rundtur til en række stande i Lars Thinggaards stald, hvor man får præsenteret, hvordan arbejdet med at udvikle de mest bæredygtige kalve foregår, blandt andet Allflex, Simherd, VikingDanmark og Danish Crown, opæyser Seges i KvægNyt.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next