Dansk areal skal anvendes intelligent

Hvis Danmark er i stand at producere en given fødevare med en særlig lav udledning, bør Danmark ud fra en klimamæssig betragtning øge produktionen for derved at fortrænge tilsvarende produktion med højere udledning uden for Danmark, påpeger faglig rådgiver i dette debatindlæg.

Af Poul Vejby-Sørensen, cand.agro. og faglig rådgiver, Bæredygtigt Landbrug

Den omsiggribende debat om arealanvendelsen i Danmark synes ofte mere velment end kvalificeret.

Der er velbegrundede ønsker om natur, skov, biodiversitet, vandarealer osv. som landskabselementer i Danmark, men de skal naturligvis afvejes mod ønskerne om at sikre en livsvigtig fødevareproduktion og samfundsøkonomi.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også