bannerPos

Magt-Mette slagter minkbranchen med amatørisme

Asger Christensen.

AF: DEBATINDLÆG

20-11-2020 10:28

Af Asger Christensen, Venstre, europaparlamentsmedlem

Socialdemokratiet har dræbt dansk minkavl med udemokratiske, dybt ulovlige beslutninger uden fagligt grundlag samt udmeldinger, der peger i alle retninger - OG ingen i partiet tager ansvar for kaosset. For dansk pelsavl og de tusinde familier, der nu frygter for deres fremtid, kan hele situationen ikke karakterises som andet end en kæmpe katastrofe.

Statsministeren og ministerkollegerne kaster nu Mogens Jensen under bussen, men det retter langt fra op på de lovbrud og fatale fejl, man har begået med åbne øjne.

Det står lynende klart, at hele forløbet er ekstremt kritisabelt. Men det eneste vi får serveret, er dårlige undskyldninger og desperate forsøg på at aflede mediernes og befolkningens opmærksomhed.

Ansvarspilen peger på Mette Frederiksen, som gemmer sig bag Mogens Jensens politiske kadaver. I stedet for at tage ansvar sender hun sine partisoldater ud i forsvar af hende. For eksempel har Anders Kronborg, som er fødevareordfører i Socialdemokratiet, flere gange de sidste uger angrebet Venstre og mig.

S har manglet en plan

Kronborg har kritiseret os for at deltage i debatten og har efterlyst en plan fra Venstre.

Nu er det desværre ikke os, der sidder på regeringsmagten. Men omsider forstår jeg, hvorfor partiet har efterspurgt en plan. Det er jo helt tydeligt, at Socialdemokratiet har manglet en gennemtænkt plan fra begyndelsen.

Først beordrer Mogens Jensen – direkte imod grundloven – alle mink aflivet. Så åbner ministeren pludseligt op for, at der kan fredes 56.000 avlsdyr. Men uden at melde noget ud til minkavlerne. Siden har regeringen og den nu afgående minister massakre-Mogens så igen trukket i land og vil aflive alle mink. Usikkerheden for minkavlerne har været ulidelig.

Det har vist sig at være vigtigt, at jeg og Venstre har blandet os i debatten. For regeringens magtfuldkommenhed har dræbt en hel branche - endda indledningsvist i strid med grundloven.

Hvad foregår der

Socialdemokratiet har tydeligvis begravet fagligheden sammen med minkene. Hvad foregår der i regeringen? Og kan minkavlerne og deres familier i det mindste være sikre på at få en ordentlig kompensation? De spørgsmål fortjener de hårdtarbejdende familier, som nu har mistet deres levegrundlag, svar på.

Nu må Mette Frederiksen tage ansvar for hendes massakre imod dansk minkavl. En statsminister kan ikke nøjes med at aflive sin minister for at slippe for skylden, som hun uden tvivl bærer.

 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next