Russisk hvede er af ypperste kvalitet

De russiske landmænd står overfor en god hvedehøst rent kvalitetsmæssigt i år. Hede giver som bekendt hvede, som ordsproget siger, og hede er hvad de har haft i Rusland. Det betyder at den russiske hvede er af fremragende kvalitet i år. Alligevel stryger hvedeprisen i vejret her på vores kanter.

Ugegraf: MATIF Hvede i euro pr. ton

Hvedeprisen på MATIF fortsætter med at skyde i vejret og indenfor de kommende uger, er der gode muligheder for, at vi vil se en hvedepris, på basis af den først handlede termin, tangere de rekorder, der senest gjorde sig gældende i 2012 ved 300 euro pr. ton.

Den globale forsyningssituation med hvede er stram på grund af udsigten til en meget ringe produktion og ikke mindst kvalitet i den nordlige del af Amerika samt i Canada. Hvede til produktion af brød er så at sige en mangelvare på globalt plan og især ovre på den anden side af Atlanterhavet. Men i Rusland ser det derimod anderledes godt ud. En tør og varm sommer over de store russiske hvedearealer, har således gavnet kvaliteten af den russiske hv

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også