Antallet af svinefarme i Polen er halveret på tre år

På trods af rekordhøje engrospriser på det polske svinemarked kunne de polske svineproducenter tydeligt mærke til de udfordrende markedsvilkår i 2022. 

Tårnhøje energi- og foderpriser sammenholdt med den fortsatte udbredelse af afrikansk svinepest (ASF) i landet har således bevirket, at den polske svinebesætning er faldet til 9,6 millioner svin, og antallet af søer er forblevet på det rekordlave niveau på 600.000. I løbet af de seneste tre år er antallet af svinefarme i Polen halveret, vurderer Polpig.

Det skriver branchemediet PigProgress.

- ASF er fortsat den vigtigste faktor, der hindrer udviklingen af den polske svineindustri. Landet mangler adgang til flere vigtige asiatiske svinekødsmarkeder, skriver PigProgress, og tilføjer, at der er stor forskel på salgsprisen for svineproducenter, der ligger i og uden for de såkaldte »røde zoner,« altså territorier, der er ramt af virussen i de foregående uger.

- Polen vil sandsynligvis kæmpe med ASF i de næste 20 til 30 år, så svineproducenter i landet må lære at leve med det, citerer mediet Bogusław Prałat, formand for den polske sammenslutning af uafhængige svineproducenter.

Læs også