bannerPos

Fortsat stabile smågrisepriser i Tyskland

Også i dnne uge er Nord-West-noteringen for smågrise uændret.
22-06-2020 10:51

Nord-West-noteringen er også i denne uge uændret på 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 36,10 €.

Udbud og efterspørgsel er fortsat i balance på smågrisemarkedet, og de fleste europæiske smågrisenoteringer er uændrede. Ikke desto mindre beretter enkelte tyske omsættere om et lidt stigende udbud. Desuden begynder juli måned typisk med et markant prisfald på smågrisemarkedet. Risikoen for, at smågrisepriserne vil give efter i de kommende uger, er altså høj, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.
 
Det store emne på det tyske marked er imidlertid Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück. 1.331 medarbejdere ud af 5.899 er blevet testet positive for coronasmitte. Det betyder, at mere end hver tredje nyinficerede person i Tyskland i de seneste dage arbejder for Tönnies-koncernen. Alle Tönnies’ medarbejdere i Rheda-Wiedenbrück, ca. 7.000 personer, er i karantæne nu, inklusive Tönnies’ management og Clemens Tönnies selv.
 
For markedet betyder lukningen af Tysklands største slagteri, at slagteklare grise nu skal køres til andre slagterier, f.eks. til Tönnies’ slagteri i Sögel eller Weißenfels. Men også andre tyske slagterivirksomheder skal aftage en del af de grise, som ellers slagtes i Rheda-Wiedenbrück. Hollandske markedsinteressenter beretter allerede, at de skal finde aftagere i Holland i stedet for at eksportere slagteklare grise til Tyskland. Fra Polen forlyder det, at flere og flere slagtesvin leveres fra Tyskland og endda Holland til slagtning i Polen.
 
Derudover regner eksperterne med, at mange slagtesvineleveringer udsættes i de kommende dage. Og hvis slagtesvinestalden ikke kan tømmes til tiden, er det svært at fylde den med nye smågrise. Nogle mindre prispositive impulser kommer fra det europæiske kødmarked, som bidrager til stabiliseringen af grisemarkedet. Prisen for hele slagtekroppen var imidlertid kun uændret i forrige slagteuge. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 55,00 euro. Det svarer til 447 kr. inklusiv vægtregulering.

hka
 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next