Nord-West-noteringen falder markant

Nord-West noteringen falder mandag med 12,00 euro til 27,00. Ligeledes falder noteringen for 8-kilos grise med 7,90 euro til 17,50.

Mandagens prisfald i Nord-West noteringen er ikke et nyt eller yderligere prisfald i den tyske smågrisenotering. Nord-West noteringen er nemlig altid gældende for den forgangne uge. Det voldsomme prisfald, som først er offentliggjort i dag, er altså resultatet af det første ASF-udbrud i Tyskland fra den 10. september.

I mellemtiden har smågrisemarkedet stabiliseret sig, og VEZG-smågrisenoteringen indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge er uændret, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Ifølge svineproducenterne er det ikke nemt at afsætte smågrise på det tyske marked. Nogle store tyske slagterier har reduceret deres antal af slagtninger umiddelbart efter ASF-udbruddet blev bekræftet, hvilket resulterer i, at afhentningen af nogle slagteklare grise til slagteri udsættes, og at udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked således vokser igen. 

Stabilt

Ifølge Danske Svineproducenter er det dog lidt fortrøstningsfuldt, at det tyske kødmarked fortsat er forholdsvist stabilt.

Prisen for hele slagtekroppen var uændret i forrige slagteuge (10.-16. september) på det tyske marked. Lukningen af de vigtigste eksportmarkeder, specielt Kina, for al tysk svinekød vejer imidlertid tungt. Tyske markedsinteressenter satser nu på en regionalisering i Tyskland i den nærmeste fremtid, hvilket vil kunne åbne op for at, der bliver eksporteret svinekød fra regioner, som ikke er ramt af ASF.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge er uændret 27,00 € (238 kr. inkl. vægtregulering).

Læs også