Landmænd har taget maskinmesse på Mors til sig

Der er tilfredshed med afviklingen af Agromesse Mors blandt flere af maskinudstillerne.

Landbruget savner tilsyneladende både maskinudstillinger og dyrskuer i denne corona-tid.

Det fik man at mærke på Limfjordsøen Mors, hvor syv maskinfirmaer 30. juni til og med 3. juli afviklede Agromesse Mors. Her havde syv lokale firmaer inviteret til maskinmesse de syv steder på øen, hvorfra de driver deres virksomheder. Det var andet år, at man på Mors tog maskinmæssigt livtag med corona-nedlukningerne ved at afvikle en lokal messe på forskellige lokaliteter rundt på øen.

Og messekonceptet er tilsyneladende ved at bide sig fast.

- Det var en positiv overraskelse. Vi havde væsentligt flere besøgende i år, end vi havde i 2020, fortæller sælger Lars Borg Nielsen fra den store Claas-forhandler Vinderup Maskiner, der har sin lokale afdeling på Mors lidt uden for Nykøbing.

- Vi havde cirka 50 landmænd på besøg dagligt over de fire messedage. Det er vi godt tilfredse med. For det var de »rigtige« - altså landmænd – der kom.

- Vi fik både solgt lidt nyt i form af minilæssere og enkelte brugte maskiner. Og vi har en del opfølgning med tilbud på både traktorer, såmaskiner og minilæssere. Så vi kunne godt finde på at bakke op om en gentagelse, vurderer Lars Borg Nielsen.

På vej ud til »køkkenbordene«

Hos den lokale John Deere-forhandler, Semler Agro i Redsted på Mors, er salgskonsulent Per Bertelsen også tilfreds med messeforløbet.

- Det var faktisk en rigtig god messe med mange potentielle kunder på blokken. Vi skal i gang med at udarbejde en del tilbud, og vi skal ud at køre og sidde med ude ved »køkkenbordene« rundt omkring i den kommende tid. Ikke blot her på Mors. For vi havde gæster fra Salling og Thy – og faktisk også længere væk.

- Jeg synes, det er sjovt at kunne afvikle sådan en lokal messe her på Mors og så opleve den her fine interesse. Det var faktisk rigtigt godt, konstaterer Per Bertelsen, Semler Agro i Redsted.

Tilfreds initiativtager

Det er Jens Iversen, som er indehaver af firmaerne Ploveksperten og Farm Implement ApS, der sidste år tog initiativ til Agromesse Mors. Han er samtidig formand for gruppen af udstillere og godt tilfreds med afviklingen af årets messe.

- Der er meget seriøse folk, der kommer. Vi havde lidt flere gæster i år sammenlignet med sidste år. Men det er ikke en messe, hvor der kommer rigtigt mange. Men de, der kommer, er bare de rigtige. Og vi har fået en hel del emner at arbejde videre med, ligesom vi fik solgt en del sliddele fra vores lager, fortæller Jens Iversen.

Firmaerne bag Agromesse Mors 2021 er HE-VA ApS, Vinderup Maskiner, Semler Agro, Ingemann Larsen A/S, Brdr. Thorsen Maskincenter, CN Agro A/S og Ploveksperten/Farm Implement ApS.

Læs også