Salg for 38 mio.: Dansk maskinimport er fordoblet fra denne svenske markedsplads

Den svenske krone har mistet værdi i forhold til den danske i løbet af det seneste år. Det er især mærkbart, når det gælder brugtmarkedet for maskiner, værktøj og køretøjer. Ny statistik fra den svenske markedsplads Klaravik viser, at salget til Danmark er steget med 100 procent på bare ét år.

Det faktum, at handlen fra Sverige er særlig gunstig lige nu, påvirker mange brancher, herunder markedet for brugte maskiner. På Klaravik.se, en svensk markedsplads for maskiner, værktøj og køretøjer, er antallet af køb og bud fra Danmark eksploderet i løbet af det seneste år.

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er antallet af maskiner, der er solgt på den svenske onlineauktion og endt i Danmark, steget med 100 procent. Indtil videre i 2023 har 219 genstande fundet danske ejere, sammenlignet med 109 i 2022. I alt svarer det til maskiner til en værdi af næsten 60 millioner svenske kroner (38,4 millioner kroner).

- De danske købere bliver mere og mere almindelige i alle vores segmenter og er ofte at finde inden for landbrug, byggeri og tunge køretøjer, siger Carita Nero, salgschef hos Klaravik, og tilføjer:

- Vi har haft købere fra Danmark lige siden 2012, hvor Klaravik blev etableret, så det er ikke noget nyt, at danskere byder på genstandene. Gennem årene har vi gradvist udviklet vores koncept, hvilket også har forberedt os på det boom, vi ser nu i lyset af den svage valuta i Sverige.

Opererer også i Danmark

Klaravik har mæglere rundt om i Sverige, som hjælper virksomheder med at sælge brugte maskiner, og alene i Skåne er der syv mæglere, hvilket også betyder, at der er masser af objekter tæt på den danske grænse.

Klaravik har desuden også aktiviteter i Danmark, hvilket betyder, at virksomheden opererer på det svensk/danske marked på flere niveauer.

- Vi gør fremskridt i både Sverige og Danmark, så vi ser frem til resten af året med fortrøstning. Og hvis den svenske krone forbliver svag, forventer vi endnu flere danske budgivere i Sverige, fortæller Carita Nero.

Læs også