Maskinstationsejer: - Slidt skulder er som ny

Det er Erik Egelund Jensens egen historie. Historien om hvordan ejeren af Philipsdal Maskinstation havde knas med skuldrene, og hvordan ømheden forsvandt med naturligt kosttilskud.

Erik Egelund Jensen har malket 85 køer i bindestald fra 1970’erne og frem til, at køerne blev sat ud i 2012. Det har slidt på hans skuldre.

- Det var rigtig træls, da begge skuldre var ømme, og jeg kunne mærke dem både dag og nat, og specielt når jeg skulle bruge dem, løfte noget eller tage en jakke på, fortæller Erik Egelund Jensen, som i dag driver Philipsdal Maskinstation ved Ulstrup i Midtjylland.

Det førte ham sidste år i kontakt med Sundhedsshoppen, som forhandler forskellige kosttilskud.

Efter råd og vejledning fra indehaver Kirsten Bak Hansen begyndte Erik Egelund Jensen at tage produkterne fast.

- Kirsten pointerede kraftigt, at dette her ikke er symptombehandling, men målet er at få løst årsagen til de ømme skuldre. Altså en genopbygning, og det tager længere tid end blot at symptombehandle, husker maskinstationsejeren, som hurtigt fik has på skuldrene.

- Jeg mærker intet til dem længere, så det er rigtig dejligt, fortæller Erik Egelund Jensen, som er overbevist om, at han vil fortsætte med produkterne.

Philipsdal Maskinstation

Det er efterhånden mange år siden, næsten 40, at Erik Egelund Jensen startede det, der i dag kendes som Philipsdal Maskinstation. Han startede med at så roer, høste og presse halm for andre ved siden af, at han passede sine malkekøer.

Køerne blev sat ud i 2012, og maskinstationsarbejdet blev herefter hans levebrød.

Erik Egelund Jensen udfører de fleste maskinstationsopgaver. Han har blandt andet to selvkørende gyllevogne, og sidste år kom han over 700 hektar med sit rapssånings-setup, foruden der selvfølgelig også kom majs og korn i jorden.

Pilipsdal Maskinstation har specialiseret sig i at levere halm til varmeværker. Erik Egelund Jensen har blandt andet en kontrakt med varmeværket i Lisbjerg, hvor han skal levere 4.000 tons halm om året.

- Jeg køber landmændenes halm på marken, presser halmen i bigballer og opbevarer halmen, indtil Lisbjerg Varmeværk skal bruge halmen, siger maskinstationsejeren, som har tre fastansatte, en elev og seks-syv ansatte i sæson.

Læs også