bannerPos

En butler til køerne

Wasserbauer Butler Gold« er en selvkørende og eldrevet »foderskubber«, som via en frontmonteret tværsnegl samler foderrester op fra foderbordet og flytter dem tilbage mod forværket.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
15-02-2020 09:00

CN Maskinfabrik i Tiset ved Gram, som importerer RMH-fuldfoderblandere, vil nu også give køerne deres egen butler.

Dette skal ske i form af en »Wasserbauer Butler Gold«, der er en selvkørende og eldrevet »foderskubber«, som via en frontmonteret tværsnegl samler foderrester op fra foderbordet og flytter dem tilbage mod forværket, så dyrene får frisk foder hele dagen. Det fremmer ædelysten og minimerer foderspildet. Foderrester på foderbordet samles op og præsenteres som nyopblandet foder.

Det fører ifølge producenten til større foderoptagelse og mindre spild, samtidigt med forbedret sundhed på grund af jævn foderoptagelse.

Arbejdsrutinen med Wasserbauer Butler Gold er fuldautomatiseret. Den grønne »robot« styrer efter små magneter, der bores ned i foderbordet med 2 meters mellemrum og får sin energi fra to 105 Ah vedligeholdelsesfrie batterier. De lades via en ladestation af samme type, som kendes fra nogle robotplæneklippere. Opsætning og justering af styringen foregår via PC, tablet eller SmartPhone.

l-l

Massey Ferguson producerer ansigtsmasker

Massey Ferguson bruger sin 3D-printerkapacitet til at levere ansigtsvisirer i fuld størrelse til lokalt sundhedspersonale, som arbejder hårdt på at redde liv under coronavirus-pandemien.

Ekstra hjælp til landmændene i Påsken

Værksteds- og dækkæden Super Dæk Service stiller med et markant øget mandskab og antal servicevogne i Påsken for at hjælpe med at holde de danske landmænd sikkert kørende i en tid, hvor mange har fået ekstra travlt med forårsforberedelserne efter en usædvanlig våd vinter.

SLF vil igen sikre blomster på markerne

Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Færdig før påske

Under den seneste tørvejrsperiode er Helgenæs Maskinstation nået rigtigt langt med forårsarbejdet. Så langt, at påsken bliver en rolig periode, lyder vurderingen.

Forårsarbejdet går planmæssigt

På Gymoes nær Haderslev giver det fine forårsvejr en kontrolleret travlhed på marken. - Vi har stille og roligt fået kørt gødning ud, og efterhånden som det er blevet mere tørt, er også gyllen kommet ud, ligesom vi har kunnet så det hele fra en ende af, siger Torben Juhl Madsen.

Hjemsendte fra skolen træner praktikfærdigheder

To elever i 1. forløb af jordbrugsmaskinføreruddannelsen har ladet sig installere på Helgenæs Maskinstation for både fjernundervisning og lidt ekstra praktisk træning.

Veganerpartiet på spil igen – optager videoer af døde dyr

Både Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Danske Svineproducenter advarer mod, at personer fra Veganerpartiet i disse dage går ind på svineejendomme for at optage videoer af døde grise.

Veganerpartiet har politianmeldt landmand for overfald og frihedsberøvelse

Stifter af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt afviser alt om, at de personer – som inkluderer ham selv -, der er gået ind på svineejendomme de seneste dage har provokeret landmænd for at få reaktioner.

Jeg bliver udfordret på mine beslutninger

Slagtesvineproducent Brian Christensen deler sine økonomiske nøgletal med ti andre slagtesvineproducenter. På den måde bliver hans egne beslutninger udfordret, og hans horisont udvidet.
Side 1 af 1813 (36256 artikler)Prev1234567181118121813Next