bannerPos

Så kom den nye Magnum til Europa

De nye Magnum-traktor har helt tydelige udvendige ændringer, der blandt andet omfatter en dør i fuld længde, nyt design og ny belysning, men de mest afgørende opgraderinger er inde i kabinen. Blandt andet nyt kabineinteriør, instrumentering, nyt armlæn, der forenkler betjeningen, bremseassisteret styring og kameraer, som øger sikkerheden.

Per Jørgensen

Journalist
04-09-2019 15:45
Fire nye Case IH Magnum AFS Connect traktorer er netop lanceret i Østrig. Flagskibet i serien Magnum 400 yder helt op til 435 hk.

For treårtier siden præsenterede Case IH for alverdens landmænd de første Magnum-traktorer, og siden dengang er der solgt over 150.000 Magnum-traktorer verden over.

Allerede i februar måned i år blev de nye Magnum-traktorer præsenteret i USA, og nu kan Case IH lancere traktorerne til det europæiske marked. De består af fire modeller: Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 og Magnum 400, der leverer henholdsvis 351, 382, 409 og 435 hk.

Magnum 400 fås nu med PowerDrive-transmission 21x5 med reduceret motoromdrejninger ved 40 km/t og med automatisk skift mellem mark og vej.

Alle modellerne er forsynet med turboladede og mellemkølede 8,7 liters sekscylindrede FPT Industrial Cursor 9-motorer, der anvender den sidste nye FPT Hi-eSCR2-teknologi til at opfylde EU Stage V-emissionslovgivningen. I alt 13 patenterede nyheder, hvor topmodellen kan konfigureres som Rowtrac (bælter bag).

Som tidligere har Magnum-traktorerne en løftekapacitet bag op til 11.700 kg, og løftekapaciteten på fronten er 4.090 kg. Traktorerne er udstyret med seks fjernventiler bag og tre foran. Hydraulikpumpen kan nu fås med kapaciteter på 160, 221 eller 282 liter/min.

Nyt design

De nye Magnum-traktorer har helt tydelige udvendige ændringer, der blandt andet omfatter en indgangsdør i fuld længde, nyt design og ny belysning, men de mest afgørende opgraderinger er inde i kabinen. Blandt andet nyt kabineinteriør, instrumentering, nyt armlæn med nyt joystick der forenkler betjeningen, bremseassisteret styring og kameraer, som øger sikkerheden.

Udover en række nye features har Magnum AFS Connect en række trådløse tilslutningsmuligheder og tovejskommunikation mellem traktorføreren og ejeren, der betyder, at både føreren og ejeren nu kan justere, styre, overvåge og overføre data online.

AFS Connect omfatter ikke kun driftsdata som traktorens placering, hvordan traktoren arbejder, brændstofforbrug, men også markdata bliver forarbejdet online. Alle data overføres med AFS Connect-telematikteknologien.

AFS Connect er baseret på Case IH’s velkendte præcisionsteknologi Advanced Farming Systems (AFS), men det nye system har nyt hard- og software, herunder et nyt display, operativsystem, en ny modtager og helt nyt hardwaremiljø, så der nu er mulighed for fjernvisning af display, fjernsupport og meget mere.

Udviklet på kundernes tilbagemeldinger

- Udviklingen af Magnum-traktorerne begyndte, da vi satte os for at udforske og forstå, hvad kunderne har af ønsker i denne traktorklasse. Derfor har vi brugt en del tid sammen med landmænd fra hele verden for at øge vores forståelse af deres behov og krav, siger Brad Lukac, Case IH’s globale produktchef for Magnum.

- Det var en øvelse, der involverede medarbejdere inden for produktion, markedsføring og kvalitet ikke kun fra Magnum-fabrikken i Racine, USA, men også fra Case IH verden over, forklarer han.

- Det gav os mulighed for at udveksle og sammenligne ideer om det, der er af betydning i forskellige lande og globale regioner, fra Nordamerika over Europa til Australien og Sydøstasien. På basis af denne viden afprøvede vi koncepter både i 3D-design på vores forsknings- og udviklingsafdeling i Burr Ridge i Illinois, USA, og i marken.

- Resultatet er den nye Magnum-serie, der imødekommer de behov, landmændene stillede. Kravene fra landmændene var at udnytte den nye præcisionsteknologis potentiale, men samtidig skulle traktorerne være let at betjene, også for dem, som går mindre op i teknologi, slutter han.

Optimale tilslutningsmuligheder og support

Den nye Magnum AFS Connect-teknologi giver en tovejskommunikation mellem det nye AFS Pro 1200-display i kabinen og Case IH’s AFS Connect-portal via hjemmesiden mycaseih.com. Dette giver en gateway til styring af de data, der genereres af Magnum-seriens traktorer og de aktiviteter, den anvendes til.

Med teknologien har driftsledere/ejere mulighed for at administrere deres gård, maskinpark og data fra deres kontor eller mobile enheder, så de kan overvåge aktuelle opgaver i marken, oplysninger om maskinparken, driftsdata og meget andet, da disse aktiviteter registreres i realtid.

Sikker, trådløs overførsel af data betyder, at der ikke er noget krav til manuel overførsel af data ved hjælp af USB-nøgler, hvilket fjerner risikoen for tab eller skader.

Ejere af landbrug og driftsledere har desuden friheden til at dele udvalgte driftsdata med en tredjepart efter eget valg, som for eksempel deres rådgiver, og de kan vælge at dele traktorens driftsdata med deres forhandler for at identificere problemer i forbindelse med service og få mest muligt ud af deres traktor.

AFS Connect-teknologien kan også afhjælpe problemer, som skal identificeres. Hvis brugeren er med på det, kan forhandlerne desuden anvende fjernsupporten til at identificere behov for vedligeholdelse og service, hvis det er nødvendigt, og desuden finde ud, hvilken type reservedele og hvor mange de har behov for, inden de kører ud til traktoren.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next