Väderstad lancerer ny harvespids

Väderstad lancerer ny Marathon-15/25 harvespids, der giver ens arbejdsdybde i de tungere jorde. Sammen med den bredere Marathon-25/35, er Marathon spidssortimentet til tandharverne nu komplet.

15/25 er et supplement til Marathon-25/35, der blev introduceret i 2018.

- Lad jer ikke snyde af den smallere størrelse, dette er en ekstrem stærk spids. Den har en smal bund på bare 15 millimeter, med en form, der gør, at den fastholder arbejdsdybden selv i tunge forhold med megen ler. Den har endnu bedre gennemtrængningskraft end Marathon-25/35, siger Magnus Samuelsson, Concept Developer hos Väderstad.

15/25-spidsen er justerbar, så hver enkelt spids kan justeres i højden i fem forskellige positioner, hvilket giver mulighed for justering i for eksempel traktorspor og lignende.

Som de øvrige Marathon-spidser, er enden af 15/25-spidsen forstærket med wolfram carbide, et ekstremt hårdt og holdbart materiale. Det fremstilles ved at blande wolfram carbid med cobalt eller nikkel under meget høje temperaturer for at skabe et af de stærkeste materialer på markedet. Derfor holder en Marathon-spids op til ti gange længere end en almindelig spids.

- En maskine fra Väderstad udstyret med Marathon-spidser garanterer at arbejdsdybden fastholdes over tid. Dette er ekstremt vigtigt, da varierende arbejdsdybde har direkte indflydelse på såresultatet og dermed fremkomsten ved en arbejdsdybde på for eksempel 4 centimeter, vil hver centimeters afvigelse påvirke udbyttet. Derfor kan vigtigheden af ensartet arbejdsdybde ikke undervurderes, siger Magnus Samuelsson.

15/25-Marathon fås fra 1. juni 2020 til NZ Mounted og NZ Aggressive maskinerne.

Læs også