bannerPos

Merrild i skarp kritik efter ny fejl af universitet

Det kan ikke nytte noget, at der opstår fejl i den service, som Aarhus Universitet leverer til blandt andet Landbrugsstyrelsen, mener Martin Merrild.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-02-2020 13:54
Der mangler kvalitet i den miljøfaglige rådgivning fra Aarhus Universit til politikerne og myndighederne, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Mandag kom det frem, at det potentialekort for minivådområder, som Aarhus Universitet havde udarbejdet for Landbrugsstyrelsen, havde flere fejl og mangler.

Flere sideådale var ikke omfattet af potentialekortet, og samtidig er styrelsen blevet opmærksom på, at minivådområder, der anlægges på kulstofrige jorder, kan have udfordringer med at levere den beregnede effekt over tid, samt påvirke mulighederne for fremtidige klimaprojekter.

Enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Mette Hyldebrandt-Larsen har kritiseret det mangelfulde datagrundlag, som kortet for styrelsens sagsbehandling bygger på, og lignende toner lyder er fra formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Han notere sig, at det ikke er første gang, der er fejl i myndighedsbetjeningen fra Aarhus Universitet.

- De seneste uger er vi blevet præsenteret for fire alvorlige fejl fra Aarhus Universitet, som efterlader både myndigheder, politikere og danske landmænd på herrens mark. Det gælder fejl i kortet over lavbundsjorde, fejl i beregning af referenceåret for kvælstofsreduktionsmål, fejl i målinger af kvælstofsudledningen og nu også fejl i kortet over hvor minivådområder bør placeres,.siger Martin Merrild og fortsætter:

- Vi kan ikke være tjent med, at man laver fejl i det faglige grundlag gang på gang. Det er vist tid til en timeout og overvejelser om, hvordan vi får en helt anden kvalitet i den miljøfaglige rådgivning af myndigheder og politikere.

Ansøgningsrunden for minivådområder i 2020 starter i slutningen af februar måned. Men det forventes først, at universitet kan være klar med et nyt potentialekort næste år. I mellemtiden opfordrer Landbrugsstyrelsen til, at kommuner, oplandskonsulenter og landmænd går sammen og koordinerer placeringen af minivådområder ud fra deres lokale viden, inden de sender en ansøgning om at anlægge et minivådområde til Landbrugsstyrelsen.

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next