Bornholms Landbrug & Fødevarer har sammen med Syngenta og Dansk Planteværn udviklet en digital læringsplatform, BioHunt, der skal gøre det både nemt og sjovt for skolebørn at få naturen med i undervisningen.

Med mobiltelefonen i hånden kan eleverne blive klogere på insekter i vejkanten eller i marken. Platformen er endnu ikke lanceret, men interesserede skoler i hele landet kan blive blandt de første til at teste den. 

BioHunt går ud på, at eleverne tager en mobiltelefon eller tablet med ud i naturen og finder pollensøgende insekter og smådyr. Ved forsigtigt at fange et insekt, undersøge det og svare på spørgsmål i portalen, kan eleverne finde ud af, hvilket småkravl de har fanget.

Børnene lærer om insekterne ved at tage stilling til for eksempel antal ben, vinger og form og lærer på den måde en masse om hvilke insekter, der findes i Danmark.

Point og frisk luft

Fundet af insekter kan gemmes på platformen, så eleverne kan tale om deres oplevelser, når de er tilbage i klasseværelset. Eleverne får point, og de kan konkurrere om at finde flest eller en bestemt type insekter enten blandt hinanden i klassen eller mod parallel- eller venskabsklassen. 

- Landbruget er i høj grad afhængigt af bestøvere og BioHunt er en god måde, at få biodiversiteten med i undervisningen på. Det skal være sjovt at lære, og BioHunt kombinerer undervisningen med frisk luft og motion og kan bruges på tværs af fag, fortæller Klaus H. Petersen, Bornholms Landbrug og Fødevarer.

- Læringsplatformen er, tilføjer han, derfor en fin mulighed for at lære om mangfoldigheden i den danske natur, hvad enten det er i natur/teknik-, dansk- eller biologitimerne.