Ny Evida-direktør skal sætte grøn kurs for gasnettet

Den 1. september går CEO i Evida, Ole Kalør, på pension. Nu er hans afløser fundet i form af Kim Søgård Kristensen, der kommer fra et lignende job hos Insero Horsens.

Med det nationale gasdistributionselskabs nye strategi og formålsbestemmelse i hånden, der giver Evida mulighed for at arbejde med brint, CO2 og lignende grønne gasser, vil Kim Søgård Kristensen særligt have fokus på gasnettets omstilling til grøn energi.

Kim Søgård Kristensen arbejder i dag som administrerende direktør i Insero Horsens, som er en koncern med en portefølje af seks selskaber, der blandt andet arbejder med grøn omstilling. Han har 20 års ledelseserfaring, heraf 15 år som direktør med ansvar for forretninger med 150 til 1100 medarbejdere, blandt andet som CTO hos televirksomheden TDC. 

Han er ikke i tvivl om, hvilken kurs, selskabet skal slå ind på.

- Mulighederne for Evidas rolle i fremtidens grønne energisystem blev åbnet, da selskabet fik en ny formålsbestemmelse, som gør, at Evida i endnu højere grad kan beskæftige sig med flere grønne gasarter end biogas. Det er nogle muligheder, vi skal udnytte, siger han og fortsætter:

- Evidas dygtige medarbejdere skal således fortsætte det gode arbejde med at omstille gasnettet til grøn energi, ligesom vi skal have fokus på at sikre konkurrence- og bæredygtige løsninger. Og det gælder både inden for både biogas og nye grønne gasser som brint og CO2. Jeg glæder mig meget til at tiltræde og vil arbejde målrettet for, at vi fortsat rykker Evida markant fremad og ind i fremtidens energisystem, siger Kim Søgård Kristensen.
 

Læs også