Kornets Hus vil netværke med korn-interessenter

Når Kornets Hus ved Hjørring igen får lov at slå dørene op efter corona-nedlukning, bliver det med opbakning fra et stærkt netværk af virksomheder i fødevarebranchen.

Kornets Hus har netop lanceret erhvervsnetværket »Kernepartnerne« for alle, der vil være med til at udvikle og styrke kornets rolle i den danske madkultur. Erhvervsnetværket skal samle viden og inspiration fra hele fødevarebranchen og forene de aktører på området.

En håndfuld virksomheder har allerede meldt sig som Kernepartnere, herunder CBP A/S, De Danske Gærfabrikker, Lantmännen Schulstad og Lantmännen Cerealia, og der er dialog med flere andre.

Den gode modtagelse af Kernepartner-initiativet glæder centerleder for Kornets Hus, Johannes H. Vestergaard:

- I Kornets Hus er vi meget optagede af at styrke samtalen om vores fælles madkultur og give vores gæster de bedste værktøjer til at deltage i udviklingen af den. Vi er ikke i tvivl om, at vi kun lykkedes med denne ambition, hvis vi formår at indgå i tætte samarbejdsrelationer og tænke Kornets Hus som et mødested for hele fødevare-Danmark, siger han.

Når det igen bliver muligt at åbne dørene til Kornets Hus, vil huset udover at være et oplevelsescenter for privat besøgende også fungere som et mødested for aktører indenfor fødevarebranchen. Her vil der blive afholdt netværksdage og kurser, hvor kokke, bagere, influencere, private virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan mødes og udveksle ideer og ny viden. Disse fagdage vil tage udgangspunkt i kornet, dets gastronomiske muligheder, ernæringsmæssige kvaliteter og historiske betydning.    

Læs også