VEZG-smågrisenotering uændret

42,00 euro. Så meget lyder den tyske VEZG-smågrisenotering på lige nu, mens den tilsvarende notering for 8-kilos grise også er uændret – 27,40 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter i en meddelelse.

- Situationen på det europæiske smågrisemarked har ikke ændret sig. Usikkerheden på slagtesvinemarkedet smitter af på smågrisemarkedet og sørger for, at det p.t. er vanskeligt at afsætte frie smågrisepartier, skriver Danske Svineproducenter, der konstaterer, at SPF-selskabet netop har sænket den danske puljenotering (PRRS-negativ) med 15 kroner, mens smågrisenoteringerne i Holland er faldet med 1,50-2,00 euro i den seneste uge.

- Ifølge en tysk omsætter er smågrisemarkedet p.t. velforsynet, og slagtevineproducenterne meget tilbageholdende, når de skal købe nye smågrise, skriver Danske Svineproducenter, der dog tilføjer, at der kommer lidt håb fra det kinesiske marked.

- Prisnedturen i Kina er stoppet, og grisepriserne er steget igen i den seneste uge. Det tyske fagblad Topagrar skriver, at tiden med paniksalg åbenbart er overstået. Kurserne på den kinesiske futurebørs indikerer også stigende grisepriser i de kommende måneder. Markedseksperter mener derfor, at det kun er et spørgsmål om tid, hvornår kinesiske indkøbere igen vil bestille mere svinekød i Europa, lyder det.

Dansk eksport steg i maj

Danmarks samlede eksport af varer og tjenester steg med 2,3 procent i maj. Stigningen drives af tjenesteeksporten, der landede 5,1 procent højere, mens vareeksporten steg med 0,7 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Udrulning af vacciner og genåbning flere steder rundt omkring i verden giver et positivt skub til dansk eksport, der er kommet utroligt stærkt tilbage efter krisen, lyder det i en kommentar fra Nykredit.

Læs også