Federal Reserve skruer op for renteforventninger.

Den amerikanske centralbank Federal Reserve afventer bedring i jobtal, før neddrosling – men skruer op for renteforventninger.

- Den amerikanske centralbank er ikke rede til endnu at annonce starttidspunkt på tilbagerulningen af den ekstraordinære krisepolitik, som den har ført under krisen. Det lader til at være den konklusion, som kan læses ud af pressemeddelelsen, som netop er udsendt efter aftenens møde i Federal Reserve. Men centralbanken forvarsler dog endnu engang markedet om, at hvis fremgangen på arbejdsmarkedet fortsætter, så er det ved at være tid. Det er første gang, men er kommet så tæt på en egentlig annoncering, skriver Nykredit i en kommentar, og tilføjer:

- Op til mødet har fokus været på, hvorvidt Federal Reserve ville annoncere neddrosling af de månedlige obligationsopkøb på 120 mia. Men svaghed i jobvæksten i august overbeviste os og mange andre i markedet om, at centralbanken næppe ville komme med en annoncering efter dagens møde. Den vurdering holdt altså stik, selvom vi altså er rykket et skridt tættere på.

Uændret notering i Himmerlandskød

Almindeligvis er denne periode kendetegnet ved en øget tilførsel af slagtedyr, hvilket også er tilfældet nu. Den generelle efterspørgsel efter okse- og kalvekød er dog stadig større end udbuddet, skriver Himmerlandskød A/S i en kommentar til, at det private slagteselskab holder noteringen uændret.

- Vi ser ind i en stabil uge med gode betingelser både på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne.

- Der meldes om en pæn efterspørgsel efter både hakket oksekød, hverdagsudskæringer og de dyrere udskæringer kombineret med en generelt større interesse for danske råvarer i detailhandlen. Salget til foodservice er fortsat præget af pæne ordrer på de dyre kalve- og okseudskæringer hjulpet godt på vej af større arrangementer.

- Handlen i Sydeuropa er drevet af en primær efterspørgsel efter bagfjerdinger og rygprodukter, tilføjer Himmerlandskød.

Læs også