Uændret notering i Himmerlandskød

Det private slagterhus Himmerlandskød A/S fastholder notering på alle kategorier. Det skyldes ifølge selskabet »et stabilt afsætningsmønster både på hjemmemarkedet og eksportmarkederne«.

I en markedskommentar konstaterer Himmerlandskød, at det restriktionsfrie Danmark afspejler sig i afsætningen til foodservice med yderligere aktivitet til følge.

- Det gælder især til restaurationsbranchen samt kantiner i takt med et øget fremmøde på arbejdspladsen igen fremfor hjemmearbejdspladsen.

- Efterspørgslen på hakket oksekød til detailhandlen er tilsvarende stigende, mens salget af de dyrere udskæringer er stabilt.

- Eksporten til Sydeuropa er uforandret med pæne ordrer fra især vores italienske kunder.

AgroMarkets: Hold is i maven på oliemarkedet

- Vi er stadig overbevist om, det er mest fornuftigt ikke at dække sig længere frem. Vi har heller ikke købt olie til 2023, fordi vi nu kan se frem mod en sammentrækning af økonomien. Så det er helt efter bogen, at råolien stiger lige nu. Vi forventer, at den sidst på året igen vil falde, og så vil vi dække os yderligere af, skriver AgroMarkets i en analyse fra i torsdags.

- Lige nu er der mere end et år, til vi skal bruge rigtig meget olie i foråret. Så du skal prøve at bevare roen og ikke lade dig skræmme til at dække 2023 af, før vi kommer med et signal, lyder rådet.

De, der har fulgt AgroMarkets råd, er dækket til fast pris på 3.000 kroner pr 1.000 liter i 2022.

Læs også