Tysk slagtesvinenotering er uændret

1,19 euro pr. kg (8,87 kroner). Så meget lyder den tyske slagtesvinenotering på, og dermed står den stille i øjeblikket, meddeler Danske Svineproducenter.

- Markedssituationen på det tyske slagtesvinemarked har næppe ændret sig. I den seneste uge lukkede et sydtysk slagteri, som plejer at slagte 20.000 grise pr. uge, midlertidigt på grund af coronasmitte blandt medarbejderne.

- Ifølge tyske landbrugsmedier er slagteriet imidlertid allerede begyndt at slagte grise igen, men i reduceret omfang. Alt i alt kan udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked således kun reduceres meget langsomt, lyder det fra Danske Svineproducenter.

- Tyske markedseksperter estimerer, at udbudspuklen stadigvæk udgør cirka 600.000 grise. Den tyske landbrugsminister opfordrer tyske slagterier til overarbejde og weekendarbejde. Desuden overvejer hun standardløsningen med en støtteordning til privat oplagring, imidlertid først i januar måned, tilføjer producentforeningen.

Samtidig vurderer Danske Svineproduenter, at det burde resultere i prispositive impulser på kødmarkedet, at Danish Crown Sæby og Danish Crown Horsens nu har fået eksportlicensen til Kina tilbage.

- Tyskland har i de seneste uger klaget over stigende prispres på det europæiske kødmarked, blandt andet fordi en stor del af Danish Crowns produktion i Danmark var afskåret fra eksporten til Kina, og derfor skulle afsættes på det europæiske marked.

- Når Danish Crown igen kan sælge en større del af produktionen til Asien, burde vi se en tilsvarende modsat effekt på markedet. Desuden regner man med, at også Belgien, som nu officielt er erklæret frit for ASF, snart vil få eksporttilladelsen til Kina tilbage, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Læs også

Mejeri sælger frisktappet mælk på flasker
Medie: Arla satser på at fastholde højere mælkeforbrug
Pressechef fylder rundt
Mentorordning skal skabe landbrugsledere
Intet nyt på Nord-West-fronten
DanBred leverer 3.000 avlsdyr til Rusland