Samarbejdsaftaler og kontakter

Der var fokus på forretning, økologi og det helt rigtige match, da godt 60 økologiske producenter, landmænd og aftagere forleden mødtes hos G.A.S.A i Odense.

For et par uger siden dannede det gamle auktionshus G.A.S.A i Odense ramme om netværksarrangementet »Book en mark«, der har til formål at skabe samarbejdsaftaler og kontakter mellem dem, der laver råvarerne og dem, der bruger dem.

Bag arrangementet står Landbrug & Fødevarer sammen med Madfællesskabet der, for sjette år i træk, inviterer landets fødevareproducenter, landmænd, grossister, køkkenchefer, indkøbere og madprofessionelle fra private og offentlige køkkener til bords.

Genialt eksempel

- »Book en mark« er et genialt eksempel på, hvordan samarbejde og fælles mål, kan flytte økologien ud på de danske tallerkner. Det har været en stor fornøjelse at se den positive stemning mellem producenter og aftagere. Noget som er helt afgørende for udviklingen af både erhvervet og gastronomien, lød det fra Merete Juhl, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, der fortsatte:

- »Book en mark« er et smukt bevis på den innovationskraft og mangfoldighed, som vores erhverv er i stand til at mobilisere. Noget vi ikke kan være andet end superstolte af.

På den fynske deltagerlister var blandt andet Odense Kommune, BC Catering Odense, Øksendrup Cider og Fyns Mikrogrønt.

Eksisteret siden 2019

»Book en mark« har siden 2019 skabt rammerne for samhandel mellem land og by, så hundredvis af økologiske producenter og aftagere har kunne møde hinanden og skabe fælles forretning. Arrangementerne er en del af Madfællesskabet og er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Seks datoer, seks lokation og seks oplagte muligheder for samarbejde

Det fynske arrangement var årets andet netværksarrangement ud af seks, og er man på udkig efter en unik mulighed for at finde nye produkter, nye afsætningsformer og nye venner i branchen, så kan man komme med til »business dating«, når »Book en mark« besøger:

Turbinehallen i Aarhus den 22. april

Lille Østergaard Økologi i Nordjylland den 14. maj

Bornholm den 24. september

Jernbanebyen i København den 8. oktober.

Læs også