Grovvareselskabet DLG reducerer minimumskravet til proteinindhold i maltbyg fra 9 procent til 8,5 procent.
Mange landmænd oplever i år lavt indhold af protein i deres vårbyg, og derfor reducerer DLG nu minimumskravet til proteinindholdet i maltbyg fra 9 procent til 8,5 procent.
- Vi ønsker at varetage landbrugets interesser, og ved at sænke minimumskravet for proteinindholdet i maltbyg kan vi optimere den samlede modtagelse og sikre, at vores landmænd får de bedst mulige forhold, lyder det fra Henrik Kløve, direktør i grovvareselskabets Erhverv Øst, som fortsætter:
- Vi forstår, at det nuværende år har budt på udfordringer, og vi er her for at støtte vores medlemmer og sikre en bæredygtig fremtid for dansk landbrug.
- Ved at sænke minimumskravet for proteinindholdet i maltbyg kan vi optimere den samlede modtagelse og sikre, at vores landmænd får de bedst mulige forhold
Henrik Kløve, direktør i DLG Erhverv Øst
En balancegang
Som andelsselskab forpligter DLG sig til fortsat at arbejde tæt sammen med landmændene og malterierne for at sikre, at behovene på markedet kan imødekommes, samtidig med at kvalitetsstandarderne bliver overholdt, lyder det fra selskabet.
De store udsving i proteinindholdet i vårbyg – med et højere proteinindhold sidste år og et lavere proteinindhold i dette års høst – kræver ifølge DLG »en fleksibel tilgang for at sikre, at malteriernes krav fortsat kan opfyldes, og vi kan bevare konkurrenceevnen på det globale marked«.