Nu højt smittetryk: Hæv doseringen af Balaya til fanebladet

Det fugtige vejr fortsætter og skaber fortsat usædvanlig gode betingelser for angreb af Septoria mange steder. Men angreb ses først tre uger efter smitten, hvilket i år vil sige fra kommende uge 21 efter pinse. - Derfor anbefales i år kun Balaya til fanebladssprøjtningen, og dosis anbefales øget til 0,6-0,8 liter, lyder det fra Seges.

Meldug på stængler i triticale fotograferet 17. maj. Der var også meget meldug på bladene i denne mark. Foto: Ghita Cordsen Nielsen, Seges Udviklingen af Septoria i hvede i registreringsnettet i 2021 og i de to foregående år (procent angrebne planter). Kilde: Seges Udviklingen af bygrust i vinterbyg i registreringsnettet i 2021 og i de to foregående år (procent angrebne planter). Kilde: Seges

Udviklingen af skoldplet i vinterbyg i registreringsnettet i 2021 og i de to foregående år (procent angrebne planter). Der er et dyk, hvor bedømmelsen skifter fra at blive udført på hele planten til kun på de tre øverste fuldt udviklede blade. Kilde: Seges Skoldplet i vinterbygsorten Neptun i registreringsnettet ved Ringsted fotograferet 17. maj af Irene Skovby Rasmussen, VKST. Skoldplet kunne ses på 3. øverste blad på mange af planterne og i enkelte tilfælde også på 2. øverste blad.

Her i uge 20 har planteavlskonsulenterne igen indberettet deres observationer for skadegørere i markerne til registreringsnettet på Seges. Landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen giver her et kort overblik over ugens observationer landet over.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også