Online-møde om ny ferielov

Fra den 1. september træder »samtidighedsferie« i kraft. Det betyder, at medarbejdere opsparer 2,08 feriedage pr. måned, som de kan bruge løbende – modsat tidligere, hvor der blev optjent feriepenge for 25 dage, som så først kunne bruges fra 1. maj året efter.
Patriotisk Selskab påpeger i den forbindelse, at man som arbejdsgiver har en hel del, som man skal være opmærksom på med den nye ferielov. Derfor afholder selskabet et online møde for virksomhedsejere og driftsledere med ansvar for medarbejdere. Det sker tirsdag den 1. september klokken 16 til cirka 18 på platformen Microsoft Teams, hvor deltagere vil høre mere om reglerne samt hvilke konkrete tiltag, man skal gøre. 
Deltagere kan blandt andet høre om: Reglerne for ferieoptjening og -afholdelse hele vejen rundt, særlige regler for elever, hvilke ændringer den nye ferielov forudsætter i medarbejdernes ansættelseskontrakter, hvad man skal til at være opmærksom på, når der aftales ferie med medarbejderne, hvilke muligheder man har for at lade medarbejderen »låne« ferie, hvis han/hun ikke har optjent nok på det tidspunkt, hvor ferien skal afholdes, samt behovet for en feriepolitik i virksomheden.
- Har man spørgsmål til den nye ferielov, som der er brug for at få svar på inden den 1. september, er man velkommen til at kontakte juridisk seniorkonsulent Bodil Just eller lønrådgiver Tina Christiansen, lyder det endvidere fra Patriotisk Selskab.
Find mere information om mødet på patriotisk.dk.
 

Læs også