Landbrugsskole taler på national trivselskonference
Tænketank inviterer Dalum Landbrugsskole til at fortælle om arbejdet med elevtrivsel.

Tænketanken DEA var den 8. marts vært for konferencen, Kvalitet i erhvervsuddannelserne. Her var Charlotte Holm Hansen, der er souchef og uddannelsesleder på Dalum Landbrugsskole, og Christian Broe Rasmussen, der netop har afsluttet 1. hovedforløb inviteret til at tale om skolens arbejde med elevtrivsel. Pressefoto
Dalum Landbrugsskole scorer topkarakterer i de nationale trivselsmålinger. Skolen er derfor blevet inviteret til at holde oplæg på Nationalmuseet, hvor Tænketanken DEA den 8. marts var vært for konferencen, Kvalitet i erhvervsuddannelserne. Det fortæller skolen i en pressemeddelelse.
- Eleverne snakker rigtig meget om det fællesskab, der er på skolen. Især kostskolen gør en stor forskel. Her grundlægges nogle stærke fællesskaber, som trækkes med ind i klasselokalet. Der er et eller andet særligt ved det netværk, man får skabt, mens man går på landbrugsskole. Ellers kom man jo ikke tilbage til både 60- og 70-års jubilæum, siger Charlotte Holm Hansen, der er souchef og uddannelsesleder på Dalum Landbrugsskole.
Kostskolen er noget helt specielt
Med på konferencen er også Christian Broe Rasmussen, der netop har afsluttet 1. hovedforløb. Også han fremhæver fællesskabet i kostskolen.
- Kostskolen er noget helt specielt. Man møder ikke bare ind om morgenen og siger farvel om eftermiddagen. Man er sammen hele dagen og deler både de gode dage og de dage, hvor man er lidt træt af det hele. Vi er gode til lige at banke på og høre, om han/hun ikke skal med ud, hvis der er en, der har hængt i et stykke tid og bare er gået på værelset om eftermiddagen, siger Christian Broe Rasmussen.
Vifte af initiativer
Kostskolen kan dog ikke tage hele æren for, at eleverne har det godt under deres uddannelse på Dalum Landbrugsskole. I tæt samarbejde med underviserne arbejder et team af SPS-vejledere, en fast tilknyttet psykolog og studievejledere på at gribe de unge, som får brug for hjælp og vejledning. Derudover arbejder skolen systematisk med forventningsafstemning.
- Det er vigtigt at gribe eleverne, allerede når de kommer ind ad døren. Derfor afholder vi forventningssamtaler både inden de starter på skolen og umiddelbart efter opstart, siger Charlotte Holm Hansen.