International konference stiller skarpt på velfærd og produktion af pattegrise

Den 21.-22. september samler Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris samt Seges Innovation eksperter fra hele verden inden for pattegrises sundhed og ernæring.

Velfærd og sundhed er vigtige parametre for de grise, der bliver født i griseproduktionen i dag. Innovation og nye trends er derfor centrale at dele med omverdenen, hvis fremtidens pattegrise skal have gode vilkår i den første tid i farestalden.

Det er også baggrunden for, at Landbrug & Fødevarer Gris i samarbejde med Seges Innovation inviterer til konferencen Think Piglet Health & Nutrition den 21. og 22. september på Crowne Plaza i København.

- Vi ved, at viden er nødvendigt for pattegriseoverlevelse. Det gør sig ikke kun gældende for kuldene fra de højproduktive søer, men det er også et succeskriterie for alle dem, der arbejder med pattegrise, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

Prominente forskere til programmet

Til konferencens to dage er de mest prominente forskere inde for feltet håndplukket til at fremlægge deres seneste resultater på området. Blandt de mange forskere er Vivi Aarestrup Moustsen, Ph.d. og chefforsker hos Seges Innovation, Thomas Sønderby Bruun, seniorspecialister hos Seges Innvaotion, og Yolande Seddon, Ph.d. og assisterende professor ved University of Saskatchewan i Canada.

- Vi har lagt meget arbejde i at udvælge forskere, der kan præsentere spændende resultater inden for hver deres felt og give indsigt i, hvordan vi gør produktionen i farestalden endnu bedre ved velfærd og produktivitet, fortæller Karl Pedersen, chefforsker i Seges Innovation og medlem af Scientific Committee.

Seks emner forud for kongressen

Konferencen stiller skarpt på seks forskningsfelter inde for produktion af pattegrise:

  1. Fodringsstrategier til søer før faring
  2. Fodring af søer med henblik på højere mælkeproduktion
  3. Pattegrises immunitet
  4. Fodring af pattegrise før fravænning
  5. Management af søer med store yver
  6. Indretning af farestien

Think Piglet Health & Nutrition

  • Konferencen finder sted 21.-22. september 2023 i København på Crowne Plaza
  • Du har mulighed for at udnytte early bird rabatten, hvis du tilmelder dig inden den 20. juni

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også