Tre politiske dagsordener former året

- Pt. kan vi faktisk lave en 30 kg gris i Danmark en lille 100 kroneseddel billigere, end hvad de kan i Tyskland. På denne uges So-seminar gjorde sektordirektør Christian Fink Hansen det klart, at det er grøn skattereform, dyrevelfærd og vandmiljø, der fylder på den politiske dagsorden i år, men at en økonomisk bæredygtig griseproduktion altid er i fokus.

Der var deltagerrekord, da Seges Innovation i denne uge holdt So-seminar i Fredericia. Ikke mindre end 250 deltagere - dyrlæger og rådgivere, producenter, medarbejdere og studerende – var mødt frem for at hente praktisk viden og ny inspiration under temaerne: Bedre so-overlevelse, flere pattegrise ved fravænning og en sund fravænning.

Traditionen tro blev dagen indledt med den mere politiske vinkel fra Christian Fink Hansen, sektordirektør, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om CO2-afgift

Et ekspertudvalg med Michael Svarer i spidsen har givet deres anbefalinger til tre modeller for en CO2-afgift på landbruget. Men hvad vil den betyde for landmanden?

Læs mere her

Læs også