Priserne på slagtegrise er lige nu de højeste siden 2013, men alligevel har Danish Crown markant færre grise til slagtning end ventet. Derfor reduceres kapaciteten på slagteriet i Horsens. Det meddeler Danish Crown i en pressemeddelelse.
- Det er en rigtig træls situation. Vi så en lille stigning i leverancerne af slagtesvin gennem 2018, men siden nytår har vi oplevet et fald på omkring fem procent i forhold til sidste år. Derfor er det nu nødvendigt at tilpasse kapaciteten, og vi kommer efter alt at dømme til at sige farvel til omkring 175 medarbejdere, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.
Hen over sommeren vil antallet af slagtninger i Horsens blive reduceret fra omkring 100.000 til cirka 85.000 grise om ugen.
Nedgangen i tilførslerne til Danish Crown skyldes, at en del andelshavere i forlængelse af tørken sidste sommer er stoppet med at have slagtegrise for at undgå at købe dyrt foder. Sideløbende er eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i først og fremmest Tyskland og Polen, fortsat med at stige.
- Kombinationen af færre slagtegrise og større eksport af smågrise har desværre konsekvenser for os og vores medarbejdere her og nu. Hvis vi skal holde grisene hjemme i Danmark, så skal vi levere en afregning, der gør det attraktivt at fede grise op i Danmark. Vores strategiske mål er at kunne betale vores ejere 60 øre mere pr. kilo grisekød end gennemsnittet i de sammenlignelige europæiske lande. På den front går det nu fremad efter en længere periode, hvor vi har haltet efter, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.
Danish Crown vil aktivt forsøge at hjælpe de medarbejdere, der står til at miste deres job i slutningen af september.
Ud over Horsens tilpasses kapaciteten også på slagteriet i Herning, men her er det forventningen, at det kan ske ved naturlig afgang.
 
Svin