Sæt allerede nu X i kalenderen ved tirsdag den 4. februar 2020. Her afholder Porcus Svinefagdyrlæger deres årsmøde i Vissenbjerg Hallerne.

Fremmødet plejer at være stort, og dyrlægerne meddeler, at de arbejder benhårdt på et program, der som vanligt både byder på fagligt, socialt og underholdende indhold.

Medlemmer søges til innovationsrådet

Landbrug & Fødevarer og Seges Svineproduktion søger nye svineproducenter til Innovationsrådet. Måske er det dig – eller du kender den rette kandidat – der vil være med til at forme og sikre fremtiden for dansk svineproduktion.

Innovationsrådet består af ni fremtidsorienterede svineproducenter, der er med til at: Inspirere og pege på faglige udfordringer i svineproduktionen, der skal løses, foreslå og prioritere nye projekter og aktiviteter, samt give sparring til sektorbestyrelsen i L&F Svineproduktion om strategiske beslutninger for innovations- og demonstrationsaktiviteter.

Se mere om innovationsrådet og tilmelding via svineproduktion.dk.

Eftermiddag om virushåndtering

Virus er noget, vi kunne have bedre styr på i dansk svineproduktion. Det har vi senest oplevet med den nye PRRS-variant fra Hatting.

Ifølge svinekonsulent Helle Hartvigsen, LMO, er der meget, vi kan gøre for at kontrollere og styre virus bedst muligt internt i besætningerne – både forebyggende og i akut udbrud. Det gælder både PRRS, influenza, PCV2 og mange andre vira, som vi endnu ikke har overblik over.

- Derfor vil vi fra LMO svinerådgivning gerne invitere til en eftermiddag med fokus på virushåndtering. Det meddeler hun i nyhedsbrevet »Trynekontakten«, hvor hun også påpeger, at tidspunktet er højaktuelt, idet vi er på vej ind i højsæsonen for virusudfordringer i staldene.

Mødet, der afholdes på engelsk, foregår tirsdag den 19. november klokken 13-16.30 hos LMO Søften i Hinnerup.

Programmet omfatter blandt andet indlægget »Hvad er virus, og hvordan spredes det« ved dyrlæge Michael Albin, Ceva. Desuden vil svinekonsulenterne Anders Peter Andersen og Nikolaj Stidsen gennemgå Mac rebel – trin for trin. Efter lidt tid med gruppearbejde vil Henrik Bech Pedersen fra Ceva komme ind på ekstern smittebeskyttelse og hvordan risici for virus i stalden mindskes.

Danvet i samarbejde med Cloudfarms

Danvet har siden starten af året haft mulighed for at integrere tal fra Cloudfarms i deres egen database, og det er der foreløbig 90 besætninger (CHR-numre), der har sagt ja til.

Ifølge Danvet så er databasen unik, fordi den for første gang integrerer opdaterede produktionsdata med baggrundsinformationer om besætningerne – størrelse, beliggenhed, fodersystemer, sundhedsstatus osv. Data behandles selvfølgelig konfidentielt og offentliggøres kun i anonymiseret form.

Formålet med samarbejdet er at få opbygget en database, som indeholder og løbende opdateres med produktionsdata fra de besætninger, der findes i Danvets kundekartotek. Databasen skal understøtte følgende funktioner: 1) Løbende oversigter over gennemsnitlig produktivitet i Danvets besætninger. 2) Benchmarking af produktivitet for besætninger internt i Danvet og mod landets øvrige besætninger. 3) Statistiske undersøgelser af udvalgte faktorers sammenhæng med produktiviteten, for eksempel fodring.

Danmark saneres for PRRSFodring af griseSvin