bannerPos

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

02-07-2020 13:03

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Forbruget af grisekød i Europa er fortsat på et lavt niveau for årstiden, og det er lige nu den altoverskyggende årsag til de fortsat faldende priser. Således falder Danish Crowns notering med 30 øre til 10,80 kroner i næste uge, oplyser slagterigiganten i en markedskommentar.

- I Tyskland stemmer forbrugerne lige nu med fødderne og går i høj grad uden om køledisken med grisekød og pølser, fordi de ser slagterierne som årsagen til de stigende COVID-19 smittetal. Vi får meldinger om en nedgang i salget på over 20 procent i et land med 80 millioner indbyggere. Det er voldsomt, og så hjælper det ikke rigtigt, at vi faktisk ser tegn på stigende aktivitet i en del lande lige nu, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Afsætningen af skinker og forender er udfordret, mens priserne på bove, bacon og kamme siver en smule. Salget af brystflæsk og nakker er til gengæld stabilt.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens Kina fortsat kører i et lavt gear.    

hka
 

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next