bannerPos

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

07-07-2020 13:22

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

Generelt er situationen tydeligvis presset. Baggrunden for dette er lukningen af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som allerede har varet i to uger, og som ser ud til at fortsætte. 

I mellemtiden kan man begynde at se en udbudspukkel i Tyskland. Forskydningerne i afsætningen rammer også nabolandene Holland og Belgien, som traditionelt leverer til blandt andet tyske slagterier. Det skriver Danske Svineproducenter i deres ugentlige prisoversigt.

Kinas annullering af eksporttilladelserne til nogle hollandske og tyske slagterier resulterer i stor usikkerhed på markedet. Som begrundelse for annulleringen bruger de kinesiske myndigheder forebyggelse af indførsel af coronavirus. Markedsanalytikere går dog ud fra, at den officielle årsag kun er et skalkeskjul. Måske forstyrrer Peking bevidst kødmarkedet for at indlede et prisfald og dermed komme billigere til de nødvendige importmængder.

Prispres

Et tysk-hollandsk slagteri har på det seneste opbygget et særligt stærkt prispres. Først blev offentliggørelsen af den hollandske notering i den forgangne uge udsat. Det efterfølgende prisfald på 15 cent, da noteringen endelig blev offentliggjort, var markant. I Tyskland gjorde Vion sig bemærket i begyndelsen af den forgangne uge ved at kræve et stort prisfald. Til sidst faldt VEZG-noteringen med 6 cent. Den hollandske notering fulgte efter med et ekstremt prisfald på 19 korrigerede cent som følge af slagteriernes pres. Den belgiske notering faldt med 12 cent. Fra Spanien, Frankrig og Østrig meldtes der om uændrede noteringer. Mht. korrigeringen af den franske notering til ISN-standard blev der foretaget en tilpasning i omregningssystemet i forhold til kvalitetskriterierne.

Det spanske levendeudbud er mindre pga. sommervarmen, hvilket er typisk for sæsonen, og dette ses i den faldende slagtevægt. I mellemtiden udbydes der endda svin fra Holland og Belgien på det spanske marked, dog uden at der er købere til dem.

hka
 

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next