bannerPos

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-05-2019 17:23
Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Alt med hjul kan i princippet leases til et landbrug. Men også malkerobotter, fodermixere og motorer til et gårdbiogasanlæg kan leases, forklarer kundechef hos Leasing Fyn, Troels Østergaard.

- Kurven for leasing går op. Og der leases nu samlet set for et større beløb end før finanskrisen, pointerer han.

Med det aktuelle meget lave renteniveau kan det måske umiddelbart synes som en vanskelig opgave at indgå leasingaftaler. Men ifølge Troels Østergaard er det ikke mindst evnen og viljen til at skræddersy aftalerne, der taler til leasingselskabets fordel.

- Vi leverer individuelle løsninger til landmanden. Det betyder i praksis, at vi laver aftaler, hvor vi er fleksible omkring løbetiden på aftalerne. Vi er fleksible omkring størrelsen af en eventuel ekstraordinær leasingydelse ved leasingperiodens start  og omkring fordelingen af ydelserne henover året.

Betal i oktober-december

Hvad betyder det, at I er fleksible omkring ydelserne?

- Det betyder, at man for eksempel kan få lagt sine ydelser i oktober, november og december måneder, hvis det passe en bedst.

Altså således at man betaler i de måneder, hvor likviditeten på bedriften er størst?

- Ja, det er rigtigt. Og derfor er individuelle aftaler meget værd for landmanden. Samtidig kan vi lave én aftale under ét, uanset om der leases flere maskiner. Det giver også landmanden en økonomisk besparelse, at der ikke skal laves flere dokumenter og betales flere afgifter, påpeger Troels Østergaard.

Brugte maskiner kan også leases

- Vi kan også lave leasingaftaler på brugte maskiner, hvis kunden ønsker det. De aftaler ser vi også en del af. Det er ofte aftaler, som omfatter nyere brugte maskiner. Eksempelvis en brugt mejetærsker på tre-fem år, forklarer Troels Østergaard.

Kundechefen vurderer, at cirka 95 procent af alle leasingaftaler hos Leasing Fyn er finansielle leasingaftaler, mens cirka fem procent er operationel leasing.

Firmaet er landsdækkende med fem faste konsulenter der arbejder med landbrugs- og entreprenørkunder  i Nord-, Midt og Sønderjylland, på Fyn og i Østdanmark. På forsikringssiden samarbejder leasingfirmaet med Codan.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next