Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Alt med hjul kan i princippet leases til et landbrug. Men også malkerobotter, fodermixere og motorer til et gårdbiogasanlæg kan leases, forklarer kundechef hos Leasing Fyn, Troels Østergaard.

- Kurven for leasing går op. Og der leases nu samlet set for et større beløb end før finanskrisen, pointerer han.

Med det aktuelle meget lave renteniveau kan det måske umiddelbart synes som en vanskelig opgave at indgå leasingaftaler. Men ifølge Troels Østergaard er det ikke mindst evnen og viljen til at skræddersy aftalerne, der taler til leasingselskabets fordel.

- Vi leverer individuelle løsninger til landmanden. Det betyder i praksis, at vi laver aftaler, hvor vi er fleksible omkring løbetiden på aftalerne. Vi er fleksible omkring størrelsen af en eventuel ekstraordinær leasingydelse ved leasingperiodens start  og omkring fordelingen af ydelserne henover året.

Betal i oktober-december

Hvad betyder det, at I er fleksible omkring ydelserne?

- Det betyder, at man for eksempel kan få lagt sine ydelser i oktober, november og december måneder, hvis det passe en bedst.

Altså således at man betaler i de måneder, hvor likviditeten på bedriften er størst?

- Ja, det er rigtigt. Og derfor er individuelle aftaler meget værd for landmanden. Samtidig kan vi lave én aftale under ét, uanset om der leases flere maskiner. Det giver også landmanden en økonomisk besparelse, at der ikke skal laves flere dokumenter og betales flere afgifter, påpeger Troels Østergaard.

Brugte maskiner kan også leases

- Vi kan også lave leasingaftaler på brugte maskiner, hvis kunden ønsker det. De aftaler ser vi også en del af. Det er ofte aftaler, som omfatter nyere brugte maskiner. Eksempelvis en brugt mejetærsker på tre-fem år, forklarer Troels Østergaard.

Kundechefen vurderer, at cirka 95 procent af alle leasingaftaler hos Leasing Fyn er finansielle leasingaftaler, mens cirka fem procent er operationel leasing.

Firmaet er landsdækkende med fem faste konsulenter der arbejder med landbrugs- og entreprenørkunder  i Nord-, Midt og Sønderjylland, på Fyn og i Østdanmark. På forsikringssiden samarbejder leasingfirmaet med Codan.

Læs også