bannerPos

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-05-2019 17:23
Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Alt med hjul kan i princippet leases til et landbrug. Men også malkerobotter, fodermixere og motorer til et gårdbiogasanlæg kan leases, forklarer kundechef hos Leasing Fyn, Troels Østergaard.

- Kurven for leasing går op. Og der leases nu samlet set for et større beløb end før finanskrisen, pointerer han.

Med det aktuelle meget lave renteniveau kan det måske umiddelbart synes som en vanskelig opgave at indgå leasingaftaler. Men ifølge Troels Østergaard er det ikke mindst evnen og viljen til at skræddersy aftalerne, der taler til leasingselskabets fordel.

- Vi leverer individuelle løsninger til landmanden. Det betyder i praksis, at vi laver aftaler, hvor vi er fleksible omkring løbetiden på aftalerne. Vi er fleksible omkring størrelsen af en eventuel ekstraordinær leasingydelse ved leasingperiodens start  og omkring fordelingen af ydelserne henover året.

Betal i oktober-december

Hvad betyder det, at I er fleksible omkring ydelserne?

- Det betyder, at man for eksempel kan få lagt sine ydelser i oktober, november og december måneder, hvis det passe en bedst.

Altså således at man betaler i de måneder, hvor likviditeten på bedriften er størst?

- Ja, det er rigtigt. Og derfor er individuelle aftaler meget værd for landmanden. Samtidig kan vi lave én aftale under ét, uanset om der leases flere maskiner. Det giver også landmanden en økonomisk besparelse, at der ikke skal laves flere dokumenter og betales flere afgifter, påpeger Troels Østergaard.

Brugte maskiner kan også leases

- Vi kan også lave leasingaftaler på brugte maskiner, hvis kunden ønsker det. De aftaler ser vi også en del af. Det er ofte aftaler, som omfatter nyere brugte maskiner. Eksempelvis en brugt mejetærsker på tre-fem år, forklarer Troels Østergaard.

Kundechefen vurderer, at cirka 95 procent af alle leasingaftaler hos Leasing Fyn er finansielle leasingaftaler, mens cirka fem procent er operationel leasing.

Firmaet er landsdækkende med fem faste konsulenter der arbejder med landbrugs- og entreprenørkunder  i Nord-, Midt og Sønderjylland, på Fyn og i Østdanmark. På forsikringssiden samarbejder leasingfirmaet med Codan.

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next