bannerPos

Nyt enzym kan styrke grisen

Resultater af flere afprøvninger og igangværende test med enzymet Hemicell HT viser ifølge Elanco først og fremmest en generelt stærkere gris. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 13:21
Et par års erfaringer i test og i danske besætninger tyder på, at enzymet Hemicell HT er et godt redskab i værktøjskassen til at styrke den fravænnede gris – ikke mindst når den medicinske zink ikke længere kan rydde bordet i den kritiske fase.

- Hemicell HT rydder ikke bordet som zink, men det kan styrke grisen.

Christina Fensholt-Hansen, technical account manager hos Elanco, glæder sig over den effekt, der tegner sig af tilsætning af enzymet Hemicell HT i takt med de erfaringer og testresultater, der kommer ind ude fra besætninger rundt i Danmark.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nord-West-noteringen falder markant

Nord-West noteringen falder mandag med 12,00 euro til 27,00. Ligeledes falder noteringen for 8-kilos grise med 7,90 euro til 17,50.

Antallet af ASF-tilfælde i Tyskland stiger til 13

Tyskland bekræfter yderligere seks ASF-tilfælde i vildsvin i Brandenburg – i alt er der 13 bekræftede tilfælde nu.

Robotudvikler: - Robotter tager ikke vores arbejde – de ændrer blot vores opgaver

Hos Egatec i Odense, der i årevis har udviklet fuldautomatiske robotløsninger, tror man ikke på myten om, at robotterne gør visse typer arbejde overflødige. Her tror man på, at robotter er med til at give et ellers mondænt job flere varierende opgaver.

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.
Side 1 af 1925 (38487 artikler)Prev1234567192319241925Next