Virksomhedsstof 26-11-2021 10:18:11 Bryggeri forvandler udsmidt brød til skummende øl Saimon Skurichin fandt under sin uddannelse på DTU ud af, hvor meget brød der bliver smidt ud på daglig basis. Med et ønske om en mere bæredygtig fremtid og et mål om selv at bidrage til et cirkulært fødevaresystem fik han etableret bryggeriet BRØL – et bryggeri, hvor ingredienserne primært består af overskudsbrød. De bæredygtige øl fra BRØL er brygget på overskudsbrød, der alligevel ville være gået til spilde. Det er blevet til mange varianter efterhånden. Fotos: BRØL Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk Læs mere om Victor Juul Grønbæk Gem Du nåede måske ikke at spise den kylling, du havde købt på tilbud i Netto. Brødet virkede lidt kedeligt, så du smed det ud til fordel for noget lækrere. Og banerne er måske lidt mere appetitlige uden for mange brune pletter. Vil du læse mere? Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst. Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder. Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen. Prøv os for 10 kr. om ugen Læs også 100 millioner poser med overskudsvarer er blevet reddet fra at gå til spilde Marianne så frugter gå til spilde i tonsvis – men så fik hun en god idé Fødevare-matchmaker: Solveig vil gøre op med forældet fødevaresystem Dansk kaffe-startup modtager millioninvestering Brune bananer er guld værd for Christian »Robotnæse« skal redde friskt kød fra at blive smidt ud Digital frugt og grønt skal reducere madspild Fra skrald til skat: Restprodukter forvandles til vaskemiddel Madspildsvirksomheds nye datomærke er en bragende succes Markedsplads skifter navn og sigter mod udlandet