Væksten accelererer hos Claas

Indtjeningen er mere end fordoblet, mens omsætningen stiger med 19 procent til 4,8 milliarder euro i et nyt årsregnskab fra Claas.

Den verdensomspændende producent af landbrugsmaskiner Claas øgede sin omsætning i regnskabsåret 2021 med 19 procent til 4,798 milliarder euro (året før: 4,042 milliarder euro). Indtjeningen før skat steg til 357 millioner euro (året før: 158 millioner euro).

Selskabet oplever samtidig tocifret vækst i alle verdensregioner.

- Claas formåede at opnå vækst på trods af flaskehalse på udbudssiden og pandemien. Vi har endda registreret en tocifret stigning i omsætningen og en væsentlig forbedring af rentabiliteten på tværs af alle verdensregioner, siger Thomas Böck, formand for Claas Group Executive Board.

Driverne bag sidste års vækst i Nordamerika og Østeuropa har fået følgeskab af kernemarkederne i Vest- og Centraleuropa, herunder Tyskland og Frankrig, som er vigtige for Claas. Storbritannien oplevede også stor vækst på trods af den betydelige usikkerhed omkring Brexit.

Høje udgifter til forskning og udvikling

Udgifter til forskning og udvikling satte ny rekord med 262 millioner euro, mens investeringer i anlægsaktiver var på i alt 138 millioner euro.

I Le Mans blev Future Factory for traktorer genåbnet i maj efter en omfattende ombygning. På ​​mejetærskerfabrikken i Harsewinkel blev over 15.000 kvadratmeter produktionsareal totalrenoveret på kun fem måneder.

Claas har også udvidet sin produktionskapacitet i Krasnodar, Rusland, som nu kan fremstille fire gange så mange mejetærskere som for fem år siden.

Antallet af ansatte verden over steg i løbet af året og var 11.957 ved regnskabsårets udgang, heraf 5.790 i Tyskland.

Selskabets forventninger til 2022 er en moderat stigning i omsætning og et lidt lavere resultat.

Læs også