Arla har henter ny landedirektør hos Carlsberg

Arla Foods har ansat Helle Petersen som ny landedirektør i Danmark. Hun kommer fra en 25 år lang karriere i Carlsberg.

Det bliver Helle Petersen som fremover skal stå i spidsen for Arlas danske forretning, og som blandt andet får til opgave at gøre Arla CO2-neutral i 2050 sammen med de danske andelshavere.

Helle Petersen overtager stillingen som landedirektør i Arla Danmark efter Jakob Bernhard Knudsen, som bliver kommerciel ansvarlig for Arlas Europæiske forretning.

Helle Petersen kommer fra en 25 år lang karriere i Carlsberg, hvor hun bl.a. har arbejdet som Global Marketingsdirektør for Tuborg og været udstationeret i udlandet i mere end 13 år. Hendes arbejde med den globale re-branding af Tuborg sikrede blandt andet at ølmærket blev verdens hurtigst voksende internationale premium brand, og hun optimerede viden og indsigt om kunder og forbrugere, lyder det fra Arla i en pressemeddelelse.

Executive Vice President for Europa Peter Giørtz-Carlsen siger om Helle Petersen:

- Jeg glæder mig meget over, at Helle nu kommer til Arla. Hun er en erfaren leder med imponerende resultater over en lang række forskellige markeder, regioner, brands og forretningsområder. Arla Danmark er en central del af vores forretning og spiller en nøglerolle i forhold til innovation for både brands og kunder. Arla Danmark er på forkant med mange af de megatrends, som vi kan se udspille sig i fødevare- og landbrugssektorerne – ikke mindst i forhold til bæredygtighed, siger Peter Giørtz-Carlsen.

Fra Helle Petersen lyder det, at det er et stort privilegium at få mulighed for at stå i spidsen for Arla Danmark og arbejde med virksomhedens ikoniske brands.

- Jeg glæder mig til at arbejde med Arla Foods’ utroligt store potentiale og den stærke forpligtelse i forhold til bæredygtighed – og ikke mindst vores dygtige og dedikerede medarbejdere og landmænd. Vi skal i fællesskab løfte vores brands, bygge endnu bedre forbindelser til vores kunder og dermed realisere Arlas potentiale i Danmark, siger Helle Petersen.

Helle Petersen er uddannet i økonomi fra Syddansk Universitet og har en mastergrad i økonomi og Business Administration fra Odense Universitet.

Helle Petersen begynder i Arla Foods den 20. april 2020, hvor hun også vil blive en del af det europæiske lederteam.

ege

 

Læs også