bannerPos

Brødr. Thorsen på vej ind i Nordjylland som Massey Ferguson-forhandler

Alle montører fra Hjallerups Maskinforretnings tidligere afdeling i Hjørring tilknyttes nu maskinhandlervirksomheden Brødrene Thorsen I/S, ligesom hele teamet fra Støvring er ansat. Det betyder, at 17 MF-servicevogne fra Brødrene Thorsen meget snart kan rulle ud på landevejene i Nordjylland. Arkivfoto: Christian Carus

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
17-04-2020 16:31
24 mand fra konkursramte Hjallerup Maskinforretning overtages af den Djursland-baserede maskinforretning, som sandsynligvis etablerer sig i Støvring syd for Aalborg.

Maskinhandlervirksomheden Brødrene Thorsen I/S med hovedafdeling på Djursland er nu på vej ind som Massey Ferguson-forhandler i Nordjylland, erfarer Effektivt Landbrug.

Maskinforretningen har således indgået en aftale med Agco Danmark A/S om at forhandle Massey Ferguson i Himmerland og Vendsyssel. Aftalen kommer i kølvandet på Hjallerup Maskinforretnings konkurs for nylig, som har efterladt et tomrum for Massey Ferguson i det nordlige Danmark.

Ifølge distributionschef for Norden og Baltikum, Christian Devantier fra Agco Danmark, tilknyttes 24 mand fra Hjallerup Maskinforretning direkte til Brødrene Thorsens nordjyske aktiviteter.

Støvring bliver centrum

Samtidig er det ifølge Agco-chefen sandsynligt, at Støvring bliver centrum for de nordjyske MF-aktiviteter. Der forhandles således med Hjallerups kurator om at overtage faciliteterne i byen.

- Vi er rigtig glade for aftalen. Og vi er ikke mindst glade for, at det er et super Massey Ferguson-team, der kan fortsætte i Nordjylland fremadrettet. Alle montører fra Hjallerups afdeling i Hjørring tilknyttes, ligesom hele teamet fra Støvring er ansat.

- Det betyder, at hele 17 MF-servicevogne fra Brødrene Thorsen meget snart kan rulle ud på landevejene i Himmerland, Thy og Vendsyssel, slutter Christian Devantier.

Brødrene Thorsen har været autoriseret Agco-forhandler siden 2018. Dengang med henblik på at dække det marked, som blev efterladt i et vakuum, da Jysk Maskincenter i Randers i efteråret 2017 gik konkurs. Nu er man altså også klar til at indtage Nordjylland.

 

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next