De to bedste junior-mønstre i Danmark hedder Laura og Katrine, er søstre og deler efternavnet Bak Thomsen. Herud over har de samme adresse, nemlig hos mor og far nær Møldrup i Viborg Kommune.
Modsat de fleste andre dyrskue-entusiaster, som tager en ko i stalden ved deres far, ja så ejer forældrene ikke noget landbrug, men har almindeligt arbejde. 
Alligevel er søstrenes helt store interesse og passion dyrskuer. Søstrene ejer sammen en jerseyko og hendes to kalve. En kvie på 12 måneder og en kviekalv på fem uger.

Arvet interesse fra morfar

Interessen for dyrskuer er pigerne enige om, stammer fra morfar. Han havde køer, dog Holstein, men tog tit dyrene på dyrskue. 
- Morfar havde en normal interesse for dyrskuer, vi er bare gået skridtet videre, siger Laura Bak Thomsen.
For i stedet for at ønske sig to billetter til en Justin Bieber koncert, ønskede pigerne sig brændende en kvie.
Forældrene, Helle og Peter, sagde langt om længe ja til pigernes ønske, med den betingelse, at det måtte være en Jersey kvie – lidt mindre og nemmere at håndtere for pigerne, som dengang var 10 og 13 år gamle. At hele familien er forelskede i de smukke, gule køer, gjorde ikke valget sværere.

Købte VJ Hihl-datter

Kvien kom fra Vagn Lindy Petersen, Skjern. En VJ Hihl-datter, som faktisk overraskede positivt ved at vinde det første dyrskue hun deltog i og senere blive nummer to i sit hold på Landsskuet. Da hun ventede sin første kalv, kom hun tilbage i pasning hos Vagn Lindy Petersen, hvor hun nu for fem uger siden har fået sin anden kviekalv.
Hendes første kalv, en VJ Perez-datter, er i dag 12 måneder gammel og hedder i daglig tale Vilma. Hende stillede Katrine til bedømmelse og mønstring med på Landsskuet. Her blev Vilma nummer et i sit hold og Katrine blev nummer to i Danmarksmesterskabet i mønstring i juniorklassen.
Laura har til årets dyrskuesæson lånt en 12-måneders kvie af Vagn Lindy Petersen. En Tequila-datter, som bliver kaldt Tilde. Til Landsskuet var det netop hende, som Laura gik med, da hun blev udnævnt som Danmarks bedste mønstrer, i samme klasse som sin søster.
Vilma fik på Landsskuet 23 point. Og Tilde endte længere nede i holdet med 22 point.

Facebook og Youtube

Vejen fra morfars almene dyrskue interesse til hardcore show ekvilibrister, er blandt andet gået igennem et hav af videoer på Youtube og Facebook. 
- Vi beundrer og ser rigtig meget op til dem, der er gode til at mønstre, fortæller Katrine.
Samtidig har der hen over hele forsommeren stået »dyrskue« i kalenderen næsten hver weekend. Enten med egne dyr, som hjælper eller på sidelinjen for at suge erfaring til sig.
- Vi har også været med til en masse kurser, for at lære at mønstre, klippe og sådan noget, forklarer Laura Bak Thomsen.

Jerseykvier på gåtur

Og med blot to jerseykvier på matriklen lige nu, bliver forholdet til dem også anderledes end måden de fleste andre har deres køer på.
For ud over træning minimum en gang om ugen året rundt, som selvfølgelig intensiveres til to gange om dagen i dyrskuesæsonen, ja så kommer kvierne også med på gåtur i skoven.
- Hvis man har haft en lidt træls dag, så er det bare afslappende og hyggeligt at tage dem med ud at gå tur, siger Laura.
Herudover skal kvierne opleve så meget som muligt; høj musik, katte, biler og så videre.
- De skal lære at være trygge ved os. Det kunne man også godt mærke i Herning at de var. Der kunne springe en ballon eller løbe en ko uden de reagerede på det, forklarer Laura.

Klar til Hobro

Og inden længe er turen kommet til Hobro Dyrskue, hvorefter Laura drager til Belgien til Europamesterskabet i mønstring – i øvrigt for tredje år i træk.
Herefter kan søstrene glæde sig til at Tilde nedkommer med en kalv efter VJ Quintana. Og forhåbentlig en kalv fra Vilma, som dog endnu ikke er insemineret.
- Vi overvejer noget udenlandsk, i hvert fald er det udelukkende dyrskue-tyre vi går efter.