- Sensoren kan se noget, som det blotte øje ikke kan se. Det hjælper mig, men er også nyttigt, når man har flere forskellige chauffører til at sprøjte og sprede gødning, fortæller Søren Fønsskov Jensen. Størst fordel ser han dog i den enkle og direkte kortlægning under kørslen.
- Vi skal blive meget mere præcise med vores indsatsstoffer såsom planteværn og gødning.
Det fastslår 29-årige Søren Fønsskov Jensen, der er agrarøkonom og driver 135 hektar på en ren planteavlsejendom, som han overtog sidste år fra sine forældre.
- Vi dyrker byg, hvede, roer, raps, spinat og strandsvingel og jeg ser et stort potentiale i PerPlants sensor til at præcisionsbehandle disse.
Han ser især fordel i at kortlægningen sker, mens han kører.
- Jeg skal ikke først sidde inde på mit kontor og lave tildelingskort, som skal indlæses på skærmen. Med PerPlant laves kortlægningen, mens jeg kører.
Sensoren ser alt
- Derudover ser jeg et stort potentiale i spotsprøjtning, hvor jeg er sikker på, vi kan nedbringe vores pesticidforbrug rigtig meget. Det giver bedre økonomi i disse tider med høje priser på vores indsatsstoffer.
Søren Fønsskov Jensen fremhæver desuden effekten af PerPlants sensor.
- Sensoren kan se noget, som det blotte øje ikke kan se. Det hjælper mig, men er også nyttigt, når man har flere forskellige chauffører til at sprøjte og sprede gødning. Her kan sensoren direkte styre tildelingen.
- Derved kan man også have elever uden så meget erfaring til at køre på samme måde, som en driftsleder eller anden meget rutineret traktorfører kan.
PerPlant indgår forhandlersamarbejde med AG Precision
Samler konstant data
Han forudser et stigende krav fra myndighederne om dokumentation af ens arbejde i marken.
- Vi skal vise hvad, hvornår og hvordan, vi har gjort arbejdsopgaver. Jeg forudser, at vi om få år har for eksempel CO2-certificering med krav om nye data. Men også for vores egen skyld er dataopsamling i stigende grad vigtigt.
- Her vil PerPlant kunne være en stor hjælp, da den hele tiden samler data, mens vi kører i marken uanset arbejdsopgaver, slutter Søren Fønsskov Jensen.
PerPlant kan på Agromek besøges i Hal H, stand 6138, hvor også landmand Rasmus Erik Eriksen, der bruger PerPlant-sensoren, kan mødes.
Mød landmand Rasmus Erik Eriksen på Agromek
Rasmus Erik Eriksen driver landbruget Sigridshøj ved Kalundborg, hvor han dyrker 585 ha planteavl primært bestående af brødhvede, vinterraps, sukkerroer og græsfrø. Han har siden 2015 arbejdet med præcisionsjordbrug, og har købt Perplants kamera sensor til både spot sprøjtning og graduering, som han har brugt i de forgangne sæsoner.