20 millioner til økologisk jordbrug

Mere end 400 personer, fonde og virksomheder har investeret over 20 millioner kroner i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.

Med den seneste tids investeringer på over 20 millioner kroner i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond kan man nu stifte Dansk Økojord A/S og fra februar 2018 begynde at købe landbrugsjord med henblik på økologisk drift. Danskerne kan investere i fonden indtil 31. januar, oplyser Økologisk Landsforening.

- Rigtig mange danskere har vist os stor tillid ved at købe aktier i vores projekt. Nu kan vi begynde at udmønte vores formål, nemlig at få endnu mere jord lagt om til økologisk drift. Til glæde for natur og miljø og for de unge landmænd, der nu kan komme i gang med at drive jorden, siger Lars-Christian Brask, formand for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.

Satser på 15 millioner mere

- Fonden har en ambition om at nå at rejse 35 millioner kroner inden udgangen af januar 2018. Vi udbyder aktier indtil den 31. januar. Men vi er allerede nu på udkig efter egnede ejendomme og landmænd, der kan drive dem. Og vi har en liste over konkrete ejendomme, som vi nu begynder at realitetsbehandle, siger Kim Quist, direktør for fonden. 

- Siden den 1. september i år har vi rejst mere end 20 millioner kroner. I betragtning af, at det er et helt nyt produkt med et lavt økonomisk afkast, siger det noget om, at mange danskere ser på andet og mere end den økonomiske bundlinje, når de investerer, slutter Lars-Christian Brask.

Se mere på www.jordbrugsfond.dk

 

Læs også