Danmarks natur er vand og ikke bjerge

Hos DN mener man, at Danmark er bagud med fastsættelse af målsætningerne for Natura 2000-naturen.Men det passer ikke, mener miljøministeren.

En ny opgørelse fra EU viser, at Danmark ligger på en absolut sidsteplads blandt samtlige EU-medlemslande, når det handler om andelen af landareal, som er udpeget som særligt EU-beskyttede naturområder. Og det er ikke godt nok og naturområderne bør opprioriteres, mener Bo Håkansson, der er biolog i Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Men DN undlader at gøre opmærksom på, at Europa-Kommissionen har godkendt de danske udpegninger for flere år siden, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), skriver DR

- Det er ikke så underligt, at Danmark ikke har så store naturområder at udpege. Vi er et lille, tætbefolket land, hvor størstedelen af vores landskab er udnyttet. Vi har ikke, som andre lande, bjerge og andre store naturområder, der kan trække naturandelen op.

- DN burde også have løftet blikket fra landjorden og kigget ud over havet. Det er nemlig her i vores kystnære farvande og på havet, vi har de største udpegninger, hvor vi for eksempel har store vandfuglebestande og de sjældne boblerev, siger Eva Kjer Hansen til dr.dk.

Hos DN mener man, at Danmark er bagud med fastsættelse af målsætningerne for Natura 2000-naturen.

Men det passer ikke, mener miljøministeren:    

- Danmark gør med Natura 2000-planerne og en specifik målsætning for hvert af de udpegede områder en målrettet indsats for at sikre den EU-beskyttede natur. Vi har i Natura 2000-planerne specifikke, finansierede naturindsatser i de enkelte områder, siger Eva Kjer Hansen ifølge DR

Læs også