Danmark er blevet et respektabelt vinland

Danmark er med årene blevet et respektabelt vinland. Skærsøgaards vine har høstet i alt 30 medaljer det seneste halve år.

Høsten i 2015 er den 15. årgang af dansk vin siden EU tillod vindyrkning i Danmark.

Men høsten er næppe noget at prale af, for sommeren var usædvanlig kold, sen og våd. Høsten i årgang 2014 var imidlertid rekordfin, og det er med den på flasker, at Skærsøgaard ved Kolding har vundet de mange præmieringer.

- Det er heldigt for et ungt vinland, at få en god, dansk årgang så positivt vurderet ved blindsmagninger så mange steder i verden. Det giver respekt og store muligheder for samhandel for den Nordiske Vinstil. Vi kan se at både de danske og udenlandske restauranter sætter danske vine på vinkortet, siger vinbonden Sven Moesgaard fra Skærsøgaard.

Vinenes renommé har flyttet sig fra en vits til en trend, men vi skønner at endnu under en procent af danskere endnu har smagt en dansk vin, så der er store udviklingsmuligheder.

- Jeg tror at det især er den udenlandske erkendelse af de danske vine, som har skubbet til udviklingen. I år havde Skærsøgaard den ære, at vinene blev udstillet og smagt i FN i New York, som havde udvalgte vine fra hver af verdens 92 vinnationer. Det åbner døre, mærker Sven Moesgaard.

En håndfuld danske vingårde har ifølge vinanmeldere brudt igennem den usynlige mur af anerkendelse.

På Skærsøgaard, hvor man det seneste halve år har modtaget 15 guldmedaljer, 8 sølv og 7 bronze, glæder man sig over udviklingen, og begynder også at tro på, at dansk vinproduktion kan blive rentabel.

Læs også