Unge landmænd har et mindre rosenrødt og et mere praktisk syn på
dyrevelfærd end forbrugerne, viser en ny rapport om dyrevelfærd på
landbrugsuddannelserne ifølge Landbrug & Fødevarer (L&F).
Køer på græs, og grise, der får lov til at vifte med hele haler i
stedet for halve, er blandt de scenarier forbrugerne forbinder med god
dyrevelfærd.
Fremtidens landmænd deler også denne opfattelse, men de kommende
landmænd har i modsætning til forbrugerne et mere teknisk syn på dyrevelfærd -
baseret på om tiltagene er effektive eller ej for bedriften. Det vil sige, om
det giver en øget produktion, bedre mælk, kød og æg med mere, set skriver
foodculture.dk.
Konklusionen fremgår af en ny rapport om dyrevelfærds rolle i undervisningen
på de konventionelle landbrugsskoler. Rapporten er en del af et
forskningsprojekt finansieret af Fødevarestyrelsens Videncenter for
Dyrevelfærd.