Stort prisskel mellem konventionel og økologisk kylling giver
plads til nyt alternativ i køledisken.
I et forskningsprojekt undersøges derfor muligheden for en ny
dansk velfærdskylling. Det skriver Landbrug & Fødevarers webmagasin Foodculture.dk.
- Vi står i en situation, hvor der er så stor prisforskel på den
konventionelle og den økologiske kylling, at langt de fleste forbrugere vælger
den konventionelle kylling, selv om de egentlig gerne ville prioritere
dyrevelfærden lidt højere, fortæller Lise Tønner fra Fødevarestyrelsen til Foodculture.dk.
Udenlandske velfærdskyllinger er allerede at finde i enkelte
detailkæder, men projektet er det første skridt mod en dansk velfærdskylling.
Her har både detailhandelen, slagterier, producenter og forskere gennem det
sidste års tid været inddraget i processen for at sikre et konkurrencedygtigt
produkt.
Udviklingsarbejdet er gået ind i den endelige fase, men parterne
vil endnu ikke afsløre, hvornår velfærdskyllingen kommer ud i supermarkedernes
kølediske, fremgår det af Foodculture.dk.