Ny, dansk velfærdskylling på vej til butikkerne

Stort prisskel mellem konventionel og økologisk kylling giver plads til nyt alternativ i køledisken.

I et forskningsprojekt undersøges derfor muligheden for en ny dansk velfærdskylling. Det skriver Landbrug & Fødevarers webmagasin Foodculture.dk.

- Vi står i en situation, hvor der er så stor prisforskel på den konventionelle og den økologiske kylling, at langt de fleste forbrugere vælger den konventionelle kylling, selv om de egentlig gerne ville prioritere dyrevelfærden lidt højere, fortæller Lise Tønner fra Fødevarestyrelsen til Foodculture.dk.

Udenlandske velfærdskyllinger er allerede at finde i enkelte detailkæder, men projektet er det første skridt mod en dansk velfærdskylling. Her har både detailhandelen, slagterier, producenter og forskere gennem det sidste års tid været inddraget i processen for at sikre et konkurrencedygtigt produkt.

Udviklingsarbejdet er gået ind i den endelige fase, men parterne vil endnu ikke afsløre, hvornår velfærdskyllingen kommer ud i supermarkedernes kølediske, fremgår det af Foodculture.dk.

Læs også