Slagtesvin får højere kødprocent og når hurtigere slagtevægten, når de tildeles konjugerede linolsyrer (CLA) fra 70 kg
Såkaldte konjugerede linolsyrer (CLA) kan sætte skub i
slagtesvine. Også selvom de kun får det tildelt fra 70 kg og indtil slagtning.
Det viser et tysk forsøg på 5.800 grise, der er udført i
Nordtyskland gennem de seneste to år. Hver viste det sig, at tilvæksten blev
øget fra 914 til 961 gram daglig tilvækst, foderudnyttelsen blev øget med 6,5
procent, og kødprocenten blev øget med 2,8 procent, når der blev tilsat
CLA-produktet LodeStar CLA L50 til slagtesvinefoderet fra grisene vejede 70 kg.
Det er fabrikanten af CLA-produktet, det tyske
foderingrediensfirma Berg+Schmidt, der står bag forsøget. Det er imidlertid
hverken det eneste eller det første forsøg, der viser lovende resultater med
CLA.
Læs mere i Svinefokus i Effektivt Landbrug fredag.
Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.